بررسی تخصصی گوشی هوآوی P30 Lite

سری P30 هوآوی گوشی های دوست داشتنی هستند که دو نسخه P30 Pro و P30 Lite در بازار موجود می باشند و کاربران زیادی به آن علاقه دارند. اما شاید در وضعیت اقتصادی حال کشورمان خرید P30 Pro چندان به صرفه نباشد اما می توان تجربه لذت بخش از این خانواده را در گوشی P30 Lite جست و جو کرد. میان رده مناسبی که با دوربین سهگانه، نمایشگر تمامصفحه و اندروید ۹، نقش نسخهای اقتصادی از پرچمدار چینیها را ایفا میکند.
سری P هوآوی نه به پرچمداران این شرکت تعلق دارند نه می توان آن ها را گوشی میان رده به حساب آورد. گوشی های لایت عموما نسخه ای کوچک تر از بالا رده های خود هستند با قابلیت ها و مشخصات ضعیف تر. اما علیرغم قرار گیری در سری مدل های میان رده، از امکانات فراوانی بهره می برد. هواوی P30 Lite نسبت به نسل قبل پیشرفت زیادی کرده و از نظر ظاهر، پردازنده، دوربین و نرم افزار کاملا متفاوت ظاهر شده است.
پی ۳۰ لایت در بازار چین با نام نوا 4e نیز شناخته میشود و همانند گوشیهای اخیر این برند، به تراشهی نسبتا جدید کرین ۷۱۰ مجهز شده است. استفاده از لنز واید و دوربین سلفی با رزولوشن بالا، تمرکز هواوی در بخش دوربین پی ۳۰ لایت را نشان میدهد؛ اما آیا این گوشی در عمل نیازهای کاربر را برطرف خواهد کرد؟ در ادامه به بررسی کامل این گوشی هوشمند می پردازیم.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }
طراحی
همان گونه که از واژه لایت مشخص است این گوشی هوشمند نقش نسخهای اقتصادی از پرچمدار هوآوی را بازی می کند. پس می توان گفت که مشخصات و قابلیت های زیادی را از گوشی پی ۳۰ به ارث برده است. نمای جلویی پی ۳۰ لایت با بریدگی قطرهای دوربین سلفی و نمایشگری تمامصفحه بسیار آشنا بهنظر میرسد. صفحهنمایش دستگاه از هر چهار طرف فاصلهی بسیار اندکی با لبهها دارد؛ بهطوریکه اکنون پی ۳۰ لایت از نمایشگری بزرگتر (۶.۱۵ اینچ دربرابر ۵.۸۴ اینچ نسل قبل) بهره میبرد که ۸۴.۲ درصد از سطح نمای جلویی را میپوشاند.


برخلاف اغلب محصولات میانردهی کنونی که با بدنهی پلاستیکی براق و البته بسیار خشپذیر عرضه میشوند، پی ۳۰ لایت در نمای پشتی از پنل شیشهای و سهبعدی بهره میبرد که انحنای آن در لبهها به جایگیری بهتر دستگاه در دست کمک میکند. پنل شیشهای پشتی در لبهها به فریم براق و لکپذیر پی ۳۰ لایت ختم میشود که حس چندان خوشایندی به کاربر القاء نمیکند. رنگ گرادیانی به یکی از مشخصههای محصولات هواوی بدل شده و در میانردهی جدید شرکت نیز بهکار رفته است. پی ۳۰ لایت در دو رنگ مشکی و آبی عرضه میشود که رنگ دوم بسته به زاویهی تابش نور، گرادیانی زیبا از رنگهای بنفش تا آبی را بهتصویر میکشد.
دوربین سهگانهی پی ۳۰ لایت با چینشی عمودی در گوشهی سمت چپ پنل پشتی جای گرفته و لوگوی HUAWEI نیز درستمانند سایر اعضای خانوادهی P30 بهصورت عمودی و همراستا با مجموعهی دوربین در نیمهی پایینی حک شده است. پی ۳۰ لایت یکی از زیباترین و در عین حال لغزندهترین میانردههای بازار است؛ ازاینرو توصیه میکنیم باوجود از دست رفتن بخشی از زیبایی دستگاه، حتما از قاب استفاده کنید. پیوند بخشهای مختلف دستگاه همچون بسیاری از گوشیهای هواوی عالی و بدوننقص انجام شده است. میانردهی جدید هواوی برای احراز هویت کاربر از حسگر اثر انگشت خازنی استفاده میکند که در پنل دستگاه جای دارد و دسترسی به آن بهسادگی صورت میپذیرد. حسگر پی ۳۰ لایت عملکرد بسیار سریعی دارد و در کسری از ثانیه کاربر را شناسایی میکند.




کلیدهای کنترل صدا و پاور پی ۳۰ لایت در محل مناسبی از لبهی سمت راست قرار دارند و بهسادگی میتوان به آنها دسترسی داشت؛ اما حس فشردن این کلیدهای پلاستیکی، چندان خوشایند نیست. درگاه سیمکارت اول و سیمکارت دوم/کارت حافظه در لبهی بالایی پی ۳۰ لایت جای گرفته است و لبهی پایین دستگاه نیز از جک دوستداشتنی هدفون، اسپیکر تککاناله و پورت Type-C مبتنیبر USB 2.0 میزبانی میکند. پی ۳۰ لایت هیچیک از گواهیهای IP مقاومت دربرابر آب و گردوغبار را ندارد؛ که باتوجهبه ردهی قیمتی دستگاه، نمیتوان چندان در اینخصوص به شرکت سازنده خرده گرفت. خوشبختانه چراغ اعلان در پی ۳۰ لایت فراموش نشده؛ اما قرارگیری آن در بخش اسپیکر مکالمه، دیدن این چراغ را در برخی از زوایا دشوار کرده است.




نمایشگر
نمایشگر پی ۳۰ لایت از نوع IPS LCD است و هواوی هنوز اعتقادی به استفاده از پنل اولد در میانردههای خود ندارد. این پنل ۶.۱۵ اینچی با رزولوشن ۲۳۱۲ در ۱۰۸۰ پیکسل (+FHD) و تراکم ۴۱۵ پیکسل در هر اینچ، کمترین مشکلی ازنظر ارائهی شارپ محتوا ندارد. استفاده از بریدگی کوچک در پی ۳۰ لایت کمترین لطمه را به تجربهی کاربری میزند و امکان پنهان کردن آن با نوار سیاه نیز وجود دارد. میانردهی جدید هواوی همانند دیگر محصولات این شرکت با دو پروفایل رنگ Vivid (پروفایل پیشفرض) و Normal روانهی بازار میشود که به ترتیب با فضاهای رنگی گستردهای مانند DCI P3 و sRGB تطابق دارند.
وقتی برای نخستینبار پی ۳۰ لایت را در دست میگیرید، رنگهای زنده و باطراوت نمایشگر نظر شما را جلب خواهد کرد؛ در تستهای انجامشده نیز پوشش ۹۹.۷ درصدی فضای sRGB در حالت Normal و ۹۸.۱ درصدی فضای DCI P3 (بهعنوان یک فضای رنگی گسترده) در حالت Vivid گواه این مسئله است. در بحث تعادل رنگ سفید (White Balance) شاهد گرایش شدید به رنگ آبی هستیم که خوشبختانه وجود اسلایدر تنظیم دمای رنگ تاحدودی قادر به اصلاح این مسئله خواهد بود. خوشبختانه پی ۳۰ لایت در بحث دقت رنگ، موفق و شایسته عمل میکند و با ثبت خطای ۲.۴ در حالت Normal و فضای رنگی sRGB، یکی از بهترین میانردههای مورد بررسی ما از این نظر است. در حالت Vivid نیز به ترتیب در زمان غیرفعال بودن حالت Warm و فعال بودن آن میانگین خطاهای ۵ و ۴.۲ ثبت شد که همچنان ارقامی رضایتبخش محسوب میشوند.
اسپیکر
تک اسپیکر گوشی، حجم صدای متوسطی را ارائه میکند و نباید انتظار صداهای زیر و بم عمیقی از آن داشت. در بحث هدفون نیز با همان هدفونهای هیشگی هواوی روبهرو هستیم که نه میتوان آنها را بهترین نمونهی بازار دانست نه به آنها بهدلیل کیفیت صدا خرده گرفت؛ حجم صدا متوسط و راضیکننده است. خوشبختانه هواوی ویژگی صوتی Histen را نیز در تنظیمات صوتی گنجانده است که در زمان اتصال انواع هدفونها قادر به ارائهی صدای فراگیر با شخصیسازی مناسب است.
نرم افزار
پی ۳۰ لایت از نسخهی ۹.۰.۱ رابط کاربری EMUI که مبتنیبر اندروید ۹ پای توسعه داده شده است، بهره میبرد. این رابط کاربری طرفداران و مخالفان خود را دارد اما عموم استفادهکنندگان از گوشیهای هواوی ازجمله ما، خواستار تغییرات ظاهری و پوستهی زیباتری در EMUI هستیم. در استفادهی روزمره لگ آزاردهندهای در پی ۳۰ لایت به چشم نمیخورد و سرعت کلی حرکت در منوها قابلقبول است. نوار اعلانها با اینکه نسبت به نسخهی چند سال پیش تاحدودی زیباتر و شبیهتر به اندروید خالص شده است، اما همچون صفحهی اپلیکیشنها حس خوبی به کاربر القا نمیکند. ویژگیهای کاربردی کوچک و بزرگی که در EMUI دیده میشود، تاحدودی کاستیهای ظاهری رابط کاربری را جبران میکند اما بهنظر میرسد زمان بازطراحی (کاری که One UI و سامسونگ انجام دارند) فرا رسیده است.
یکی از چالشها در گوشیهای بزرگ، نمایش راحت اعلانها است؛ هواوی سوایپ به سمت پایین حسگر را برای این کار درنظر گرفته است و سوایپ در منطقهی خالی صفحهی هوم را به نمایش صفحهی جستوجو سریع اختصاص داده است. دو بار لمس سریع حسگر در این حالت نیز تمام اعلانها را از صفحه پاک خواهد کرد؛ اما استفاده از آن چندان ساده نیست و گاه با اشتباه همراه است. رابط کاربری هواوی به برخورد تهاجمی با اپلیکیشنهای درحال اجرا شهره است؛ گاهی ممکن است بهدلیل بسته شدن یک اپلیکیشن در پسزمینه، اعلانهای آن را دریافت نکنید؛ اما سرعت آوردهی چنین راهکاری محسوب میشود. خوشبختانه شما میتوانید بهصورت دستی اجازهی بقای اپلیکیشن در پسزمینه را بدهید.





بخش Digital Balance برای مدیریت زمان استفاده از گوشی و اپلیکیشنها (بهعنوان یک چالش در دنیای مدرن)، گذاشتن رمز عبور روی فایلها و اپلیکیشنها، Screen Recorder برای ثبت ویدئو از صفحه و ژستهای حرکتی ناوبری دیگر مواردی هستند که در رابط کاربری EMUI 9 به چشم میخورند. قابلیت App Twin نیز برای استفادهی موازی از پیامرسانها با بیش از این حساب کاربری کاربرد دارد. راهکار نرمافزاری و الگوریتممحور تشخیص چهره سریع عمل میکند و همانند گذشته، امکان استفاده از آن بهصورت تکمرحلهای و نیازمند سوایپ وجود دارد؛ برای بازگشایی اپلیکیشنهای حفاظتشده توسط قابلیت App Lock نیز میتوان از تشخیص چهره استفاده کرد؛ اما بهدلیل امنیت تضمیننشدهی این روش، استفاده از آن را توصیه نمیکنیم.




.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }
دوربین
هواوی P30 Lite مانند برداران قدرتمندش، به ماژول سه گانه دوربین مجهز شده است. سنسور اصلی این دوربین که 24 مگاپیکسل رزولوشن دارد، با یک لنز واید f/1.8 همراه شده است. برای این سنسور از فناوری آرایه فیلتر رنگ Quad Bayer استفاده شده که روی بهبود روشنایی و کاهش نویز در تصاویر تاثیر می گذارد.
سنسور دوم دوربین این میان رده، با رزولوشن 8 مگاپیکسل فعالیت می کند. برای این سنسور یک لنز 8 میلیمتری اولترا واید در نظر گرفته شده است. با استفاده از این سنسور و لنز آن شما قادر به ثبت تصاویری با زاویه دید عریض خواهید بود. این دوربین از قابلیت فوکوس خودکار بهره نبرده و به صورت All Focus عمل می کند.
اما سومین دوربین که 2 مگاپیکسل رزولوشن دارد، به عنوان سنسوری برای تشخیص عمق فعالیت می کند. وظیفه این سنسور محاسبه سریع عمق و تشخیص بهتر سوژه برای ثبت تصاویر باکیفیت تر مخصوصا در حالت پرتره است. لنز در نظر گرفته شده برای این سنسور گشودگی دیافراگم f/2.4 دارد. به طور کل عکس های گرفته شده توسط این گوشی به لطف بهره گیری از سه لنز دوربین جزییات بالایی دارند و با نویز کمی در آن ها مواجه خواهید شد. رنج دینامیکی در تصاویر خوب بوده که با فعال سازی قابلیت HDR بیشتر هم می شود.



برنامه دوربین P30 Lite دقیقا مشابه سایر گوشی های هواوی طراحی شده است. در این اپلیکیشن مودهای مختلف موجود بوده که هر کدام برای ثبت تصاویر در حالت های خاص به کار می آیند. مود پرتره که این روزها میان کاربران بسیار محبوب شده، در برنامه دوربین این میان رده یافت می شود. در این مود به شما امکان ایجاد تغییرات در افکت بوکه و همچنین زیباسازی چهره داده می شود.





یکی از نکات مثبت سری جدید گوشی های هواوی از جمله P30 Lite، حضور قابلیت AI Camera برای بهبود عملکرد دوربین است. این فناوری با تشخیص صحنه از 22 گروه مختلف، شما را برای به ثبت رساندن با کیفیت ترین عکس ها یاری می رساند. فعال سازی هوش مصنوعی دوربین با انتخاب گزینه AI که در رابط کاربری دوربین وجود دارد، قابل انجام است.
در اپلیکیشن دوربین P30 Lite مودهای مختلفی از جمله Beauty و Pro به کاربر ارایه می شود. در مود پرو امکاناتی برای ایجاد تغییرات در دمای رنگ ها، میزان نور سفید، مدت زمان باز ماندن دریچه دیافراگم و بسیاری دیگر از این موارد ارایه می شود.
قابلیت AR lens که این روزها کمپانی های مختلف مانور زیادی روی آن می دهند، در هواوی P30 Lite هم موجود است. این ویژگی به شما این امکان را می دهد تا شکلک های مختلف را توسط چهره خود کنترل کنید و سپس از آن ها به صورت فایل های تصویری متحرک خروجی بگیرید.
این میان رده مانند P30 معمولی و P30 Lite، قابلیت کاربردی Night Mode برای عکاسی در شب و محیط های تاریک را به کاربر ارایه می کند. با فعال سازی این ویژگی دستگاه در عرض چند ثانیه به طور متوالی چندین عکس می گیرد و با تلفیق آن ها، روشنایی در خروجی نهایی را بهبود می بخشد. علاوه بر این قابلیت نرم افزاری، حضور فلاش LED هم می تواند در مواقع ضروری برای ثبت تصاویر با روشنایی بیشتر مفید باشد.



هواوی P30 Lite در بخش دوربین سلفی از یک سنسور 32 مگاپیکسلی بهره می برد. برای این سنسور یک لنز با گشودگی دیافراگم f/2.0 در نظر گرفته شده که برای ثبت تصاویر با روشنایی بالا و نویز کم مناسب خواهد بود.
مانند دوربین اصلی، هواوی قابلیت های فراوانی را در برنامه دوربین برای بخش سلفی قرار داده است. مود پرتره که با تشخیص سوژه منجر به تار شدن پس زمینه می شود، به صورت نرم افزاری برای دوربین سلفی ایجاد شده است. علاوه بر این ها در این بخش قابلیت ثبت تصاویر پانوراما هم مشاهده می شود. قابلیت AI Camera که برای بهبود کیفیت تصاویر قرار گرفته، در بخش دوربین سلفی هم موجود بوده و از این طریق شما را در ثبت بهترین سلفی ها کمک می کند.





فیلمبرداری با دوربین اصلی P30 Lite حداکثر با رزولوشن فول اچ دی و نرخ 30 فریم بر ثانیه انجام می شود. هواوی برای این بخش از لرزشگیر دیجیتال استفاده کرده تا فیلم ها روان و با کیفیت بالا به ثبت برسند. برای دوربین سلفی هم قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن فول اچ دی و نرخ 30 فریم بر ثانیه در نظر گرفته شده است.
بازده و عملکرد
کاریرین 710 یک تراشه میان رده با یک پردازنده 8 هسته ای است که امسال شاهد حضورش در گوشی های مختلفی از هواوی بودیم. همان طور که انتظار داشتیم برای P30 lite هم از همین چیپست همراه با پردازنده گرافیکی Mali-G51 استفاده شده است.
مانند سایر میان رده های هواوی که از این چیپست بهره می برند، P30 Lite هم از نظر قدرت در حد خوبی بوده و برای اجرای برنامه ها و گشت و گذار سریع در رابط کاربری شما را ناامید نمی کند. البته همان طور که در بررسی مدل های میان رده بیان می کنیم، از از این سری گوشی ها نباید انتظار اجرای سنگین ترین برنامه ها مانند بازی های گرافیکی سنگین را داشته باشید. با نصب و اجرای این سری برنامه ها ممکن است با مشکلاتی چون افت فریم مواجه شوید. برای آشنایی بیشتر با قدرت سخت افزاری گوشی هواوی P30 Lite به نتایج بنچمارک های بدست آمده توسط آن توجه کنید.
جدول بنچمارک ابزارهای موبایل میانرده و پایینرده | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
محصول / بنچمارک | AnTutu 7/6 | 3DMark | PCMark Work 2.0 |
GeekBench 4 | GFXBench | ||||
IceStorm Unlimited |
Sling Shot Extreme | Overall / Web Browsing | Single / Multi | Aztec Ruins Vulkan – Normal Tier / Offscreen | Manhattan 3.1 / OffScreen | Car Chase / OffScreen | T-Rex / OffScreen | ||
OpenGL | (Onscreen / Offscreen (FPS | ||||||||
هواوی پی ۳۰ لایت (Performance) |
۱۴۰۳۱۶ — |
۲۲۰۶۶ | ۹۷۵ | ۷۰۷۳ ۷۶۶۹ |
۱۵۶۰ ۵۴۲۷ |
۵.۰ ۵.۷ |
۱۳ ۱۴ |
۶.۹ ۷.۷ |
۳۷ ۳۵ |
هواوی پی ۳۰ لایت | ۱۳۱۰۸۵ — |
۱۷۰۹۷ | ۸۱۷ | ۵۹۷۳ ۵۷۲۳ |
۱۵۴۴ ۵۱۱۲ |
۴.۹ ۵.۷ |
۱۳ ۱۴ |
۶.۹ ۷.۷ |
۳۵ ۳۴ |
هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۹ | ۷۲۵۴۷ — |
۱۲۴۷۶ | ۴۴۶ | ۴۴۷۴ ۴۶۶۵ |
۷۵۶ ۳۷۹۸ |
۶.۱ ۳.۳ |
۱۳ ۶.۰ |
۶.۷ ۳.۴ |
۳۲ ۲۱ |
هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۸ | ۵۹۷۸۹ ۴۵۸۱۵ |
۵۸۴۶ | — | ۳۹۷۰ ۴۴۸۸ |
۶۷۱ ۲۸۰۱ |
— | ۱۰ ۴.۶ |
۵.۳ ۲.۵ |
۲۶ ۱۶ |
هواوی Y9 2019 | ۱۲۶۱۲۸ — |
۲۰۳۶۲ | ۹۳۶ | ۷۱۰۰ ۷۷۷۶ |
۱۶۱۸ ۵۵۱۷ |
۴.۷ ۵.۳ |
۱۰ ۱۱ |
۶.۰ ۶.۷ |
۲۶ ۲۹ |
نوکیا X7 | ۱۷۰۳۲۹ — |
۲۸۸۶۰ | ۱۸۳۵ | ۶۶۳۱ ۶۳۶۴ |
۱۸۴۰ ۵۹۰۰ |
۱۲ ۱۳ |
۲۲ ۲۳ |
۱۲ ۱۳ |
۵۷ ۶۶ |
ردمی نوت ۷ | ۱۴۰۶۹۵ — |
۲۶۲۵۷ | ۱۳۳۱ | ۶۳۴۱ ۵۹۰۱ |
۱۶۲۸ ۵۸۱۱ |
۷ ۸ |
۱۳ ۱۵ |
۷.۷ ۹.۱ |
۴۴ ۵۰ |
نوا ۳ | ۱۹۸۳۸۲ — |
۳۰۹۲۴ | ۲۷۹۷ | ۷۳۷۵ ۷۸۲۹ |
۱۸۸۲ ۶۴۲۰ |
۱۵ ۲۱ |
۳۱ ۳۲ |
۱۹ ۲۱ |
۶۰ ۱۲۳ |
گلکسی A7 2018 | ۱۲۱۳۶۱ — |
۱۵۱۴۶ | ۷۳۸ | ۵۴۴۳ ۵۳۴۱ |
۱۵۱۴ ۴۱۳۷ |
۴.۵ ۴.۹ |
۹.۴ ۱۰ |
۵.۷ ۶.۳ |
۲۹ ۳۲ |
موتو ایکس ۴ | ۸۹۳۸۸ ۷۰۰۱۹ |
۱۶۷۷۸ | ۸۲۶ | ۵۰۵۹ ۵۴۳۸ |
۸۳۳ ۴۱۰۸ |
۵.۵ ۵.۱ |
۱۰ ۹.۶ |
۵.۸ ۵.۳ |
۳۱ ۲۹ |
نوکیا ۶.۱ | ۸۴۲۴۴ ۷۱۳۷۸ |
۱۶۰۶۸ | — | ۴۸۵۵ ۴۹۲۳ |
۸۸۱ ۴۲۳۰ |
— | ۱۰ ۹.۶ |
۵.۹ ۵.۵ |
۳۰ ۳۰ |
نوکیا ۷ پلاس | ۱۳۴۸۲۴ ۱۱۵۷۱۳ |
۲۶۱۴۲ | — | ۶۱۰۳ ۵۶۰۲ |
۱۶۵۰ ۵۸۲۶ |
— | ۱۴ ۱۵ |
۸.۵ ۹ |
۴۷ ۵۰ |
ردمی ۵ پلاس | ۷۶۵۴۶ ۶۰۰۸۷ |
۱۳۶۴۱ | — | ۴۸۹۹ ۵۱۴۰ |
۸۷۰ ۳۸۷۱ |
— | ۶.۲ ۶.۴ |
۳.۴ ۳.۵ |
۱۷ ۲۳ |
ردمی نوت ۵ | ۱۱۴۴۵۳ ۹۱۸۵۹ |
۱۹۷۶۹ | — | ۵۶۰۲ ۵۳۰۰ |
۱۳۴۰ ۴۹۴۰ |
— | ۹.۷ ۱۰ |
۶.۰ ۶.۳ |
۳۴ ۳۵ |
آنر ۹ لایت | ۸۹۰۶۲ ۵۰۴۱۲ |
۸۱۱۵ | — | ۵۰۵۳ ۵۸۹۳ |
۹۳۳ ۳۷۰۹ |
— | ۵.۴ ۵.۴ |
۳.۲ ۳.۲ |
۱۹ ۱۹ |
هواوی نوا 3e | ۸۸۱۳۰ ۷۰۱۷۹ |
۱۱۹۱۶ | — | ۴۹۰۷ ۵۱۶۵ |
۹۲۷ ۳۶۹۲ |
— | ۵.۳ ۵.۱ |
۳.۱ ۳.۲ |
۱۹ ۱۹ |
گلکسی A8 پلاس | — ۷۶۹۸۲ |
۱۴۰۹۱ | — | ۴۸۵۹ ۴۸۰۸ |
۱۵۰۰ ۴۲۱۳ |
— | ۹.۶ ۹.۹ |
۵.۸ ۶.۰ |
۳۱ ۳۳ |
گلکسی A8 | — ۷۶۵۴۳ |
۱۴۲۶۱ | — | ۴۹۷۲ ۵۰۵۵ |
۱۵۰۱ ۴۱۷۵ |
— | ۹.۵ ۹.۹ |
۵.۸ ۶.۰ |
۳۱ ۳۳ |
میان رده جدید هواوی در دو نسخه با رم های 4 و 6 گیگابایت روانه بازار شده است. حافظه داخلی برای هر دو مدل 128 گیگابایت بوده که با پشتیبانی از کارت micro SD امکان افزایش آن تا 1 ترابایت دیگر وجود دارد. با توجه به پشتیبانی گوشی از دو سیمکارت، محل قرار گیری کارت حافظه جایگاه سیمکارت دوم خواهد بود. در واقع امکان استفاده از دو سیمکارت و کارت حافظه به طور همزمان وجود نخواهد داشت.
باتری
یک عدد باتری 3340 میلی آمپر ساعتی برای هواوی P30 Lite در نظر گرفته شده است. با توجه به ظرفیت باتری و بهینه سازی های هواوی در بخش نرم افزار و سخت افزار، شارژدهی دستگاه به یک روز کامل می رسد. اگر کاربر کم مصرفی باشید و یا از قابلیت های نرم افزاری برای ذخیره انرژی استفاده کنید، میزان شارژدهی ممکن است به یک روز و نیم یا حتی بیشتر هم برسد. اتصال شارژر به گوشی توسط پورت USB Type C صورت می گیرد.
هواوی قابلیت شارژ سریع 18 واتی را هم برای این هندست در نظر گرفته است. با توجه به حضور این ویژگی، کاربر در مدت زمانی کوتاه قادر به فول شاررژ کردن باتری دستگاه خواهد بود.
جمعبندی
پی ۳۰ لایت، گوشی میانردهی خوشقیمت جدید هواوی، رگههایی از برادران پرچمدارش به ارث برده است. پی ۳۰ لایت، طراحی مدرن و زیبایی دارد و کیفیت ساخت آن کاملا شما را راضی خواهد کرد. نمایشگر شاید در بین روشنترینها جایی نداشته باشد؛ اما ازنظر پوشش رنگی و دقت، در زمرهی بهترینهای بازار است. نسخهی نهم رابط کاربری EMUI و اندروید پای عملکرد سریعی در پی ۳۰ لایت دارند، اما هنوز هم ظاهر آن طرافداران و مخالفان سرسخت خود را دارد.
دوربین میانردهی جدید چینیها شباهت زیادی به میانردههای پیشین آنها دارد؛ جزئیات مناسب در روز، مشکل فرانوردهی، نویز مناسب، حالت Night و سلفی توانمند، موارد بارزی هستند که در بررسیهای خود به آنها رسیدیم. عملکرد کرین ۷۱۰ نسبت به اسنپدراگون ۷۱۰ ضعیفتر است؛ باوجوداین، مشکل چندانی در اجرای اپلیکیشنها و روانبودن رابط کاربری مشاهده نکردیم؛ حافظهی ذخیرهسازی ۱۲۸ گیگابایتی پی ۳۰ لایت نیز یکی از ویژگیهای مثبت آن محسوب میشود. امیدوار هستیم هواوی، رویهی استفاده از باتریهای با ظرفیت بالا را همچون سری Y به دیگر میانردههای خود نیز وارد کند تا شاهد عمکلرد بهتری از باتری باشیم. شارژر سریع ۱۸ واتی پی ۳۰ لایت نیز دیگر ویژگی مثبت این گوشی محسوب میشود که بسیاری از میانردههای این شرکت فاقد آن هستند.
نکات مثبت
- طراحی بهروز با بدنهی شیشهای زیبا
- شارژر سریع ۱۸ واتی
- جزئیات بالای عکسهای سلفی در طول روز
- حافظهی ذخیرهسازی ۱۲۸ گیگابایتی
- دقت مناسب نمایشگر در حالت Normal
نکات منفی
- شارژدهی متوسط
- فقدان حالت Night در دوربین واید و گسترهی دینامیکی نهچندان بالا
- روشنایی و کنتراست پایینتر از انتظار نمایشگر
- عملکرد گرافیکی ضعیفتر نسبت به رقبای استفادهکننده از تراشه اسنپدراگون
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }