بررسی تخصصی گوشی شیائومی ردمی 7

در این مقاله به نقد و بررسی تخصصی گوشی میان رده و دوست داشتنی شیائومی ردمی 7 می پردازیم.
ردمی ۷ یکی از نسخه های پایین رده گوشیهای سری ردمی به شمار میآید. این گوشی سر راه خودش با گوشیهایی از کمپانی های سامسونگ و هوآوی دست به گریبان است که هر کدام برای خودشان گزینههایی بسیار مناسب برای خرید هستند؛ اما این محصول شیائومی هم چندان در برابر این رقبا دست و پا بسته نیست و در این بررسی می خواهیم در مورد نکات مثبت و منفی آن صحبت کنیم و بگوییم که چرا Redmi 7 میتواند گزینهای مناسب برای خرید به حساب بیاید.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }
جعبه گشایی شیائومی ردمی 7
زمانی که جعبه را مشاهده میکنید شباهت زیادی را بین آن و جعبه دیگر گوشیهای شیائومی بهخصوص ردمی نوت 7 میبینید. این جعبه سفید رنگ است و روی آن نام ردمی 7 درج شده. جعبه را که باز کنید گوشی را در پلاستیکی محافظ می بینید. در این جعبه گزینههای دیگری از جمله قاب ژله ای، کابل شارژ میکرو یو اس بی و آداپتور شارژ را مشاهده میکنید. متاسفانه خبری از هدفون در این جعبه نیست که برای گوشیای در این رده قیمتی خیلی عجیب به نظر نمیرسد.
طراحی
باتری پر ظرفیتی که در ردمی 7 گنجانده شده سبب سنگین تر بودن آن نسبت به رقبایش شده است. این گوشی وزنی در حدود 180 گرم دارد. در کنار وزن زیاد شاهد حضور صفحهنمایشی بزرگ در این گوشی هستیم که در شاسی ای نه چندان بزرگ قرار گرفته است. این امر به لطف حضور ناچ قطره ای و حاشیه های کم صفحهنمایش به وجود آمده اند.
همیشه گوشیهای خانواده ردمی جزو گوشیهای باکیفیت و جان سخت بازار بوده و هستند و این را مدیون شاسی فلزی خودشان هستند.
این گوشی در سه رنگ مشکی، قرمز و آبی عرضه میشود که ما رنگ مشکی آن را در اختیار داشتیم. فریم گوشی رنگ مات دارد اما در قاب پشتی شاهد طراحی براق هستیم که بهراحتی لک و اثرانگشت را به خودش جذب میکند. به علاوه این قاب پلاستیکی به نظر می رسد که بهراحتی خط و خش می افتد و توصیه می کنیم که حتما از قاب ژله ای که داخل جعبه دستگاه قرار دارد استفاده کنید. ما رنگ مشکی این گوشی را در اختیار داشتیم که اثرانگشت و کثیفی را به شدت به خودش جذب می کرد. شیائومی ادعا میکند که این قاب توسط اسپری نانو مراحل نهایی تولید را طی کرده که به نظر می رسد تاثیر زیادی در جلوگیری از خط و خش و افتادن نداشته است.
خمیدگی هایی که در لبههای قاب پشتی دستگاه در نظر گرفته شده سبب راحتی استفاده از آن در طولانی مدت میشوند در حالی که میتوانید به برداشتن راحت تر آن از روی سطح صاف هم کمک به سزایی میکنند.
طراحی مدرن از جمله ویژگیهای گوشیهای شیائومی و این گوشی به حساب میآید و قیمت تاثیری در روند این طراحی برای گوشیهای ارزان قیمت تر ندارد و شیائومی تبعیضی بین گوشیهایش قائل نمیشود. یکی دیگر از مظاهر به روز بودن طراحی گوشی حضور ناچ قطره ای بالای صفحهنمایش است که این ناچ اندازه خیلی بزرگی هم ندارد.



برای اینکه گوشی مقاومت خوبی در برابر خط و خش داشته باشد شیائومی از گوریلاگلکس 5 برای صفحهنمایش استفاده کرده که نشان میدهد به این گوشی اهمیت زیادی میدهد و ارزش زیادی برایش قائل است زیرا این نسخه از گوریلاگلس در حال حاضر در پرچمداران گران قیمت استفاده میشود.
ردمی ۷ بر خلاف ردمی نوت 7 گوشی بسیار خوش دستی است و با وزن مناسبی که برایش در نظر گرفته شده به خوبی میتوانید ساعت ها با یک دست با آن کار کنید.
خصوصیات ظاهری


در قاب جلو صفحهنمایش قرار گرفته که به لطف ناچ قطره ای و حاشیه های مناسبی که دارد توانسته حدود 82 درصد از قاب جلو را در اختیار بگیرد. ناچ قطره ای اندازه متوسطی دارد و دوربین سلفی را در خودش جای داده است. خروجی صدای مخاطب چسبیده به لبه بالایی گوشی دیده میشود و هیچ اثر منفی ای در قاب جلویی ندارد. در حاشیه بالایی صفحهنمایش و کنار ناچ سنسورهای نور و مجاورت دیده میشوند که در محیط داخلی به چشم نمیآیند. نوتیفیکیشن ال ای دی همانند ردمی نوت 7 در محلی کاملا نامتعارف قرار دارد. این چراغ هشدار دهنده در حاشیه پایینی صفحه قرار گرفته.
در لبه سمت راست کلیدهای ولوم و پاور را مشاهده میکنید که جنسی شبیه به هم دارند و کلید ولوم به هم پیوسته است. در لبه سمت چپ درگاه سیمکارت قرار گرفته که جنسی از فلز برای بدنه داخلی اش در نظر گرفته شده. با خارج کردن این درگاه از جایش متوجه میشوید که پشتیبانی از دو سیمکارت و کارت حافظه خارجی همزمان وجود دارد و اسلاتی بزرگ از این درگاه خارج میشود.



پایین ردمی 7 دو ریف سوراخ دیده میشود که در دو طرف درگاه ارتباطی دستگاه قرار گرفتهاند. زیر یکی از این درگاه ها اسپیکر و زیر دیگری میکروفون اصلی است. درگاه ارتباطی هم از نوع میکرو یو اس بی در نظر گرفته شده.
بالای گوشی جک 3.5 میلیمتری صدا را در کنار درگاه اینفرارد و میکرفون دوم می بینیم.
قاب پشتی میزبان دو لنز برای دوربین اصلی است که در قابی جدا از قاب پشتی در نظر گرفته شده اند و زیر این دو لنز و خارج از این قاب فلش تکی را مشاهده میکنید. سنسور اثرانگشت تقریبا در بخش میانی قاب پشتی در نظر گرفته شده.
نمایشگر
در قاب جلو صفحهنمایشی 6.26 اینچی تعبیه شده که کیفیت اچ دی دارد و تراکم پیکسلی اش 269 پیکسل در هر اینچ است. این صفحهنمایش نور بسیار خوبی در کلاس خودش دارد و رنگها را بسیار خوب به نمایش می گذارد. سرعت پاسخگویی صفحهنمایش خوب است و زاویه دید هم قابل قبول. با توجه به قیمت نمیتوان ایرادی از این گوشی گرفت و به خوبی میتواند کاربر را در این بخش راضی نگه دارد.
Reading Mode: با فعال کردن این تنظیم پیکسل های آبی کم نور یا خاموش میشوند و نور پیکسل های زرد روی صفحهنمایش غالب میشود. این تنظیم برای زمانی مناسب است که نور محیط خیلی کم باشد و یا اینکه بخواهید قبل از خواب با گوشی کار کنید. در این حالت فشار کمتری به چشم کاربر وارد میشود و امکان اینکه راحت تر به خواب برود بیشتر است. قابلیت زمان دهی برای این بخش در نظر گرفته شده است.
Contrast & Colors: در این تنظیم میتوانید میزان گرمای رنگها را تعیین کنید. علاوه بر این سه گزینه پایین صفحهاین تنظیم وجود دارند که برای تنظیم کنتراست هستند.
از دیگر تنظیمات جالب توجه در این بخش باید به تنظیم قابلیت روشن شدن صفحهنمایش با دوبار ضربه زدن روی آن اشاره کنیم.
سخت افزار
پردازنده ای میان رده را در این گوشی می بینیم. پردازنده ردمی 7 ساخت کوآلکام است که که اسنپدراگون 632 نام دارد. این پردازنده 14 نانومتری 8 هسته دارد و در اواسط 2018 معرفی شده است. انتظار کمی از این پردازنده نداشته باشید زیرا میتواند بهراحتی تمام کارهای روزمره شما را بدون هیچ کم و کاستی انجام دهد در عین حال که سرعت بسیار خوبی هم دارد و باز و بسته کردن برنامه ها در آن بسیار لذت بخش است.
روی چیپ دستگاه و کنار این پردازنده حافظه رم 3 گیگابایتی و حافظه داخلی 64 گیگابایتی در نظر گرفته شده که برای گوشیای در این سطح قیمت کاملا قابل قبول است. اگر تمام برنامه ها روی ردمی 7 بسته باشند از 3 گیگابایت حافظه رم 1.26 گیگابایت آزاد است و اگر 15 برنامه باز شود میزان فضای آزاد رم به 1.01 گیگابایت می رسد. از 64 گیگابایت حافظه داخلی هم در همان ابتدای کار حدود 50.83 گیگابایت آزاد است.
امنیت
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }
برای یک گوشی میان رده رو به پایین امکانات امنیتی جذابی برای ردمی 7 به کار گرفته شده است. سنسور اثرانگشت اولین بخش امنیتی است که سخت افزارش در قاب پشتی قرار دارد. محل قرارگیری این سنسور بسیار خوب است و با دست گرفتن گوشی بهراحتی انگشت اشاره روی آن قرار می گیرد. برای فعال شدن این سنسور به فشار هیچ کلیدی نیاز نیست و با قرار دادن انگشت روی آن فعال میشود. این سنسور سرعت و دقت بسیار خوبی دارد و در کمترین زمان و در تمام جهات میتواند اثرانگشت کاربر را شناسایی و قفل دستگاه را باز کند.
تشخیص چهره بخش امنیتی دیگری است که در گوشی ردمی 7 مشاهده می کنیم. این بخش امنیتی به کمک دوربین سلفی عمل میکند. سرعت این بخش بسیار بالا است و یکی از بهترین عملکردهایی را دارد که تا به حال در گوشیهای هوشمند دیدهایم. علاوه بر سرعت بالا زاویه هم تاثیری در روند شناسایی ندارد و گوشی میتواند حتی از زاویه زیاد و یا برعکس هم چهره کاربر را تشخیص دهد.
پشتیبانی از حافظه خارجی
اگر فلشی داشته باشید که در یک سر خودش از میکرو یو اس بی پشتیبانی میکند میتوانید این فلش را به گوشی متصل کنید. علاوه بر این اگر فلش کلاسیکی دارید که در سر دیگر خودش این درگاه را ندارد باید از تبدیل های یو اس بی کلاسیک به میکرو یو اس بی بهره ببرید.
پشتیبانی از فرمت های exFAT و Fat32 به صورت پیشفرض برای این گوشی انجام میشود اما از فرمت NTFS پشتیبانی نمیکند.
سرعت بوت شدن دستگاه
این بخش ارتباط زیادی به نرمافزار گوشی و رابط کاربریای که روی آن نصب شده دارد. به لطف رابط کاربری مناسب می یو آی سرعت بوت شدن در ردمی 7 بسیار خوب است.
اسپیکر
برای ردمی 7 تنها یک اسپیکر در نظر گرفته شده که آن هم در بخش پایینی گوشی قرار دارد. این اسپیکر صدای بلندی دارد اما کیفیتش اصلا خوب نیست و حتی زمانی که صدا تا انتها زیاد نیست کیفیت خوبی را به شما نمیدهد و صدای پخش شده توسط آن خیلی تیز است.
نرم افزار
اندروید نسخه 9 روی این گوشی به صورت پیشفرض نصب شده است. این اندروید در پشت رابط کاربریای دوست داشتنی به نام MiUI مخفی شده. می یو آی اخیرا به یکی از رابط کاربریهای محبوب ما تبدیل شده است.
شیائومی سعی کرده در تمام بخشهای این رابط کاربری کاملا متفاوت از آن چیزی عمل کند که تا کنون در گوشیهای دیگر برندها و حتی در اندروید خام دیدهایم.
با پایین کشیدن انگشت روی صفحه اصلی نوتیفیکیشن بار باز میشود که طراحی بسیار جذابی دارد. امکان قرارگیری 19 سوییچ در این بخش وجود دارد که در دو صفحه در نوتیفیکیشن بار به نمایش در میآیند. شاسی کم و زیاد کردن میزان روشنایی یکی از بخشهای جذاب در این بخش است که هم اندازه بزرگی دارد و هم افکت و آیکون جذابی برایش در نظر گرفته شده است.
با کشیدن انگشت روی صفحه اصلی به سمت چپ با صفحهای روبرو میشوید که کارتهایی در آن قرار گرفتهاند. هر کدام از این کارتها به شما در دسترسی به بخشی از گوشی کمک میکنند. از میانبرها گرفته تا اطلاعاتی از جمله وضعیت شاخص بورس در این کارتها به نمایش در میآید و افکتهای جذابی را هم مشاهده میکنید.
با بالا کشیدن انگشت روی صفحه اصلی به بخشی به نام جستجو دسترسی پیدا میکنید که امکان جستجو در اینترنت را برایتان فراهم میکند.
بخش برنامههای اخیر، که با لمس کلیدی مربعی شکل در بخش کلیدهای ناوبری فعال میشود، متفاوتترین لیستی است که تا امروز روی یک گوشی هوشمند دیدهایم. اینجا برنامههای باز در پس زمینه به صورت کارتی نمایش داده میشوند و 4 آیکون بالای صفحه دیده میشود که دسترسی به برخی تنظیمات را برای کاربر برای پاکسازی گوشی فراهم میکنند.
در بخش تنظیمات هم گزینههای متعددی وجود دارند که به توضیح مهمترین آنها میپردازیم.
Full Screen Display: در این تنظیم چند گزینه کاربردی وجود دارد. اولین گزینه مخفی کردن ناچ است. متاسفانه در این قسمت شیائومی به هیچ عنوان خوب عمل نکرده. اگر مخفی کردن ناچ را انتخاب کنید صفحهنمایش کوچکتر میشود و تا لبه پایینی ناچ رنگی مشکلی روی صفحه قرار میگیرد و در اصل کنارههای ناچ دیگر هیچ کاربردی ندارند.
در این تنظیم میتوانید استفاده از کلیدهای ناوبری یا استفاده از ویژگیهای لمسی را برای تعامل با گوشی انتخاب کنید. اگر از ویژگیهای لمسی استفاده کنید کلیدهای ناوبری از پایین گوشی حذف میشوند و از این پس باید با استفاده کشیدن انگشت از لبههای گوشی با آن تعامل داشته باشید.
Second Space: فعال کردن این تنظیم در حقیقت فضایی دوم برای کاربر ایجاد میکند که میتواند فایلهای کاری خودش را از فایلهای شخصی به طور کامل جدا کند.
App Lock: گزینهای کاربردی برای کسانی است که به حفظ حریم خصوصی خیلی اهمیت میدهند. در این تنظیم میتوانید روی برنامههای خودتان پسورد بگذارید و آنها را از دسترسی دیگران خارج کند.
دوربین
برای دوربین اصلی این گوشی از چیدمان دوتایی بهره برده شده که دو لنز زیر هم قرار دارند. یکی از لنزهای دوربین اصلی سنسور 12 مگاپیکسلی دارد که لنز اصلی به حساب میآید و لنز دوم که برای تشخیص عمق به کار میرود سنسور 2 مگاپیکسلی دارد. دوربین سلفی هم که در ناچ قرار گرفته سنسوری 8 مگاپیکسلی دارد.
برای گوشیای در این کلاس قیمتی دوربینهای خوبی به نسبت در نظر گرفته شده است. منوی دوربین کاملا کاربردی و دوست داشتنی است. در این منو تمام چیزهایی که روزمره برای عکاسی یا فیلمبرداری نیاز دارید دم دست است. علاوه بر این از ویژگیهای لمسی برای کار کردن با این منو کاملا به خوبی استفاده شده. با کشیدن انگشت روی صفحه ویوفایندر به چپ یا راست میتوانید بین مودهایی که در این رابط کاربری وجود دارند جا به جا شوید.
حضور هوش مصنوعی در دوربین این گوشی با قرار گرفتن کلیدی مخصوص فعال یا غیرفعال کردن هوش مصنوعی در بخش بالایی صفحه ثابت میشود. هوش مصنوعی میتواند 33 صحنه را تشخیص دهد تا بتوانید عکسهایی با رنگ و نور بهتر تهیه کنید.
متاسفانه ویژگی نایت مود برای این گوشی در نظر گرفته نشده و به همین سبب آن نتیجهای که در گرفتن عکسهای شب در گوشیای مانند ردمی نوت 7 میبینیم در اینجا دیده نمیشود.
کیفیت عکس ها در روز
در این بخش عکسهایی که توسط دوربین اصلی گرفته میشوند بسیار بهتر از آن چیزی هستند که انتظارش را داشتیم. در نور کافی رنگها بسیار خوب و نزدیک به واقعیت ثبت میشوند و در عین حال ثبت جزئیات هم بسیار خوب است. شارپی کم یکی از نقاط ضعف دوربین به حساب میآید که با زوم کردن، به سرعت جزئیات از بین میروند اما برای گوشیای در این رده قیمت نمیتوان بهعنوان یک عیب به آن نگاه کرد.



Redmi 7 Portrait Mode

Redmi 7 Close Up 2
کیفیت عکس ها در شب
در نور کم نویز تصاویر بسیار زیاد میشود و بهخصوص اگر نور خیلی کم باشد نویز زیادی را در تصویر مشاهده میکنید. در این حالت رنگها هنوز هم خیلی خوب و نزدیک به واقعیت ثبت میشوند اما شارپی و ثبت جزئیات به طرز چشمگیری پایین میآید. به سبب اینکه نایت مود در این گوشی وجود ندارد نمیتوانید خیلی در بخش عکاسی در نور کم روی آن حساب کنید.



دوربین سلفی
دوربین سلفی در نور روز عکسهایی با رنگ خوب تهیه میکند هر چند که در ثبت جزئیات در حد متوسط است. زاویه دید این دوربین خیلی خوب است و فضای زیادی را پوشش میدهد. امکان عکاسی پرتره هم برای دوربین سلفی در نظر گرفته شده که عملکرد کاملا معمولیای دارد و در برخی از لبههای عکس میتوانید به هم ریختگی را مشاهده کنید. در مجموع در نور روز دوربین سلفی عملکرد بسیار خوبی از خودش نشان میدهد.
در نور کم دوربین سلفی خیلی خوبی ندارد و مهم نیست که از فلش استفاده کنید یا نه؛ زیرا در هر دو صورت هم نویز تصاویر خیلی زیاد است و هم اینکه کمی تاری در عکسها مشاهده میشود.


نمونه ای از عکس های گرفته شده با دوربین ردمی 7
باتری
برای باتری ظرفیت 4000 میلیآمپری در نظر گرفته شده که برای این گوشی یک عدد بسیار خوب به حساب میآید. این باتری کار خیلی سختی پیش روی خودش ندارد زیرا پردازنده کم مصرف است و در عین حال صفحهنمایش قرار نیست با کیفیت HD فشار زیادی را روی آن وارد کند. اگر کاربری عادی با استفاده معمولی از گوشی هوشمند خودتان هستید میتوانید بهراحتی یک روز و نیم بدون نیاز به شارژ با گوشی کار کنید اما اگر کاربری پر استفاده هستید باتری 1 روز بیشتر برایتان دوام نمیآورد.
مشخصات کلی
Redmi 7 | |
---|---|
نمایشگر | 6.26-inch IPS LCD 720 x 1520 resolution 19:9 aspect ratio Corning Gorilla Glass 5 Dot Notch Display |
پردازنده | Qualcomm Snapdragon 632(14 nm) Octa-core CPU (8 x 1.8 GHz Kryo 250) |
پردازنده گرافیکی | Adreno 506 |
مقدار RAM | 2GB/3GB |
حافظه | 32GB/32GB Expandable with microSD card |
دوربین |
8MP front camera Rear camera: |
باتری | 4,000mAh 10W (5V/2A) |
سیستم عامل | Android 9.0 Pie with MIUI 10 |
ابعاد و وزن | 158.65 x 76.43 x 8.47mm 180 grams |
ارزیابی در خرید
ردمی 7 یکی از بهترین میان ردههایی است که تا امروز با آن کار کردیم. این گوشی به خوبی در دست مینشیند و هیچ حس بدی هنگام استفاده به کاربر منتقل نمیکند. صفحهنمایش بزرگ، طراحی زیبا، باتری با عملکرد خوب و پشتیبانی همزمان از دو سیمکارت و کارت حافظه خارجی از ویژگیهای پر رنگ این گوشی هوشمند به حساب میآیند که با توجه به برچسب قیمتی بهراحتی میتواند هر کسی را که دنبال خرید گوشیهای میان رده است برای خرید قانع کند. اما همه چیز به همینجا ختم نمیشود. در بازار رقبای بزرگی برای این گوشی وجود دارند که مهمترین آنها Y9 2019 است. وای 9 با قیمتی تقریبا هم سطح این گوشی انتخابی بسیار خوب به حساب میآید و شاید بتوان تنها نقطه ضعفش را در مقابل این گوشی طراحی دانست که ردمی 7 هم طراحی زیباتری دارد و هم اینکه جمع و جورتر است.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }