بررسی تخصصی هواوی P20 pro

در این مقاله میتوانید همه چیز را در مورد گوشی زیبای پی 20 پرو ببینید و اگر قصد خرید گوشی پرچمدار دارید این مقاله به شما کمک کند تا انتخابی آگاهانه داشته باشید.
اگر کمی با دقت به عقب نگاه کنیم بهخوبی میتوانیم پیشرفت هوآوی را در این چند سال اخیر به چشم ببینیم. با ورود به بازار گوشیهای هوشمند کمتر کسی باور میکرد این غول مخابراتی چینی در مدت چند سال بتواند پیشرفت قابل توجهی داشته باشد و خودش را همسطح بزرگانی مانند اپل و سامسونگ قرار دهد.
P9 را شاید بتوان آغازگر این راه دانست که با ویژگیهای ظاهری و نرمافزاری بسیار متفاوت و دوستداشتنیتر از نسل قبل خودش عرضه شد و بعد از آن شاهد عرضه P10 بودیم که علاوه بر مجهز بودن به ویژگیهای خوب P9 ظاهری بسیار بهروزتر و مدرنتر داشت و درنهایت با معرفی Mate 10 هوآوی تیر خلاص را به همه زد و نهتنها گوشیای زیبا را به بازار عرضه کرد بلکه از نظر سختافزار هم اولین گوشی هوشمندی را دیدیم که به ویژگیهای هوش مصنوعی مجهز شده بود.
حالا دیگر نوبت خانواده P است
بعد از دلبریهای خانواده میت 10 در بازار حالا دیگر نوبت خانواده پی است. P20 Pro بهعنوان قویترین محصول این خانواده معرفی شده است که نهتنها ظاهری متفاوت با نسل قبل دارد بلکه سختافزار بسیار خوبی هم دارد و به خصوص اولین گوشی در این سطح است که 3 دوربین اصلی در قاب پشتیاش دارد و آمده تا قاعده بازی را در بخش دوربین بین گوشیهای هوشمند عوض کند.
طراحی
اولین کلمهای که با دیدن این گوشی به زبان شما میآید این کلمه است “چقدر زیباست”!
قاب پشتی کاملا از شیشه ساخته شده که در دو طرف خودش خمیدگیهایی دارد و به با این خمیدگیها قاب پشتی به فریم فلزی اطراف متصل شده است. برای قاب پشتی رنگها آبی، مشکی، صورتی-طلایی و درنهایت رنگ زیبای Twilight یا همان شفقی در نظر گرفته شده است که ما آن را در اختیار داشتیم و بسیار به آن دل بستیم.
همانطور که در عکسها مشاهده میکنید رنگ قاب پشتی به گونهای است که گرادیانتی از رنگها است و پایین قاب پشتی از آبی شروع میشود و با تبدیل شدن رنگها به یکدیگر تا بالای قاب ادامه پیدا میکند و درنهایت به بنفش میرسد.
مطابق انتظاری که از گوشیهای شیشهای داریم پی 20 پرو هم در جذب اثرانگشت و کثیف شدن بسیار مستعد است، منتهی فقط با یکبار دستمال کشیدن بهراحتی میتوانید تمام کثیفیها را از پشت آن پاک کنید. شیشهای بودن قاب پشتی و طراحی براق فریم اطراف سبب شدهاند تا گوشی بسیار لیز باشد و بهراحتی از دستتان لیز بخورد.
این فقط رنگ قاب پشتی نیست که توجه را به خودش جلب میکند حضور 3 دوربین زیر هم در این قاب یکی از هیجانانگیزترین بخشها محسوب میشود.
دو دوربین در یک قاب جای گرفتهاند که از قاب پشتی بیرون زده است و دوربین سوم هم پایین آنها و خارج از این قاب است که لنزی تقریبا همسطح با قاب پشتی دارد. فلاش دوتایی هم پایین این سه دوربین قرار دارد.
ابعاد
از نظر ابعاد با گوشیای تقریبا در حد و اندازه S9+ روبرو هستیم با این تفاوت که ضخامت بسیار کمتری هم از Galaxy S9+ و هم از Galaxy Note 8 دارد و تقریبا ضخامتش برابر iPhone X است. ضخامت پی 20 پرو 7.8 میلیمتر است که حدود 1 میلیمتر از نوت 8 و اس 9 پلاس کمتر است و حدود 0.1 میلیمتر از آیفون 10 ضخیمتر.
فریم اطراف همانطور که گفتیم فلزی است. جنس این فلز آلومینیومی است اما با تراشی که خورده و لعابی که روی آن به کار رفته و براق شده است ظاهری شبیه به استیل پیدا کرده است.
برای اینکه قاب پشتی دستگاه زیاد شلوغ نباشد هوآوی تصمیم گرفته تا اسکنر اثرانگشت را در قاب جلویی دستگاه جای دهد. صفحهنمایش تمام صفحه گوشی حدود 82 درصد قاب جلو را اشغال کرده است درحالیکه بالایش نوار باریکی به نام ناچ دارد. این نوار باریک به طور حتم شما را به یاد ناچی میاندازد که بالای صفحهنمایش آیفون 10 قرار دارد.
این ناچ اگرچه ظاهر مناسبی برای قاب جلویی به همراه نداشته است اما توجه داشته باشید که به لطف همین ناچ است که هوآوی توانسته صفحهنمایشی 6.1 اینچی را داخل قاب جلوی این گوشی جای دهد.
در مجموع پی 20 پرو گوشی خوشدستی است که با وجود اندازه بزرگ صفحهنمایش بهراحتی میتوانید با آن کار کنید و کیفیت ساخت گوشی هم به نظر خوب میرسد اما در رابطه با قاب پشتی کمی نگرانی در مورد خط افتادن وجود دارد که توصیه میکنیم از همان ابتدا از قابی محافظ استفاده کنید.
جزئیات ظاهری گوشی
جلوی گوشی صفحهنمایش 6.1 اینچی فضای بزرگی از قاب را اشغال کرده است درحالیکه بالایش یک نوار باریک به نام ناچ قرار دارد. در این ناچ خروجی صدای مخاطب، سنسورها و لنز دوربین سلفی جای گرفته است.
پایین صفحهنمایش هم کلیدی لمسی قرار گرفته که نقش اسکنر اثرانگشت را ایفا میکند و علاوه بر این به وسیله آن با یکبار لمس میتوانید به عقب بازگردید، با لمس و نگه داشتن آن از بازیها و برنامهها خارج و درنهایت با کشیدن انگشت روی آن به چپ یا راست لیست برنامههای اخیر را مشاهده کنید.



لبه سمت راست کلیدهای ولوم و پاور قرار گرفتهاند. کلید ولوم وسطش یک شیار دارد که از کلید ولوم قابلتشخیص باشد؛ علاوه بر این رنگ این شیار قرمز است.
لبه سمت چپ گوشی درگاه سیمکارت قرار گرفته که فقط از یک سیمکارت پشتیبانی میکند. هم در درگاه و هم بدنه از فلز ساخته شدهاند و خبری از درگاه کارت حافظه خارجی هم نیست.
بالای گوشی میکروفون دوم کنار درگاه اینفرارد دیده میشود که به کاربر امکان میدهد از گوشی پی 20 پرو بهعنوان یک کنترل همیشه در دسترس استفاده کند.
در قاب پشتی سه دوربین دیده میشود که دو دوربین در غلافی فلزی قرار دارند و لنز سوم خارج از این غلاف است. پایین این سه لنز فلاش دوتایی قرار دارد و زیر آن با فونتی زیبا تاکید بر این شده است که لایکا در طراحی و تولید این لنز با هوآوی همکاری داشته و این دوربینها تحت لیسانس لایکا هستند. نام هوآوی هم پایینتر و نزدیک به پایین گوشی روی قاب پشتی درج شده است.
صفحه نمایش
پنل 6.1 اینچی AMOLED
P20 Pro از پنل 6.1 اینچی AMOLED ساخت سامسونگ استفاده می کند. کیفیت این نمایشگر در بازتولید رنگ ها و روشنایی به مراتب بالاتر از پنل های IPS به کار رفته در نسل های قبلی است اما باز هم نمی توان آن را دقیقا مشابه همان نمایشگری که توسط سامسونگ و در گوشی های پرچم دار این شرکت به کار می رود در نظر گرفت.
با این حال کیفیت تصاویر و رنگ های نمایش داده شده به اندازه مطلوبی بالا هستند و نمی توان ایرادی به آنها وارد کرد. آنچه قابل بحث است تصمیم هواوی بر استفاده از نمایشگری با کیفیت FHD در پرچمداری گران قیمت است.
P20 Pro چیزی در حدود 900 دلار قیمت دلار و هرچند شاید بتوان گفت کاربران تفاوتی بین نمایشگر QHD و FHD مشاهده نخواهند کرد اما اصرار به استفاده از تکنولوژی به کار رفته در گوشی های میان رده وجهه چندان خوبی برای دستگاهی که قصد دارد جهان را متوجه خود کند ایجاد نخواهد کرد.
شاید بتوان گفت در این بخش هواوی ادامه دهنده سیاستی است که اپل به کار گرفته (هر چند باز هم تراکم پیکسلی در آیفون X بیشتر از P20 Pro است) اما شرکتی که قصد دارد جایگاه اپل را در بازارهای بین المللی تصاحب کند باید چیزی فراتر از استانداردهای این شرکت ارائه دهد تا کاربران را به انتخاب دستگاه ساخت خود مجاب کند.
صفحهنمایش گوشی یکی از چشمنوازترین و خوش آب و رنگترین صفحهنمایشهای موبایلی است که میتوانید روی یک گوشی هوشمند در بازار ببینید. بعد از صحبت از کیفیت صفحهنمایش به سراغ تنظیماتش میرویم.
Color & eye comfort:
در این تنظیم سه تنظیم قرار دارد. اولین گزینه Natural tone است. با فعال کردن این تنظیم گوشی شما بهصورت خودکار و بر اساس دیتاهایی که از سنسور نور دریافت میکند گرمای رنگها را به بهترین شکل ممکن تنظیم میکند.
گزینه دوم برای تنظیم حالت نمایش رنگها است. در این گزینه دو نوع حالت رنگ وجود دارد که حالت نرمال و پویا نام دارند. پایین آن هم سه حالت برای دمای رنگها در نظر گرفته شده است که حالت پیشفرض، گرم و سرد هستند علاوه بر اینکه با کمک دایره رنگی که در این بخش قرار دارد میتوانید بهدلخواه دمای رنگها را در حالتهای بسیار متنوعی تعریف کنید.
گزینه سوم در این تنظیم همان حالت معروفی است که برای تماشای صفحهنمایش در نور کم به کار میرود. با فعال کردن این تنظیم پیکسلهای آبی خاموش یا کمنور میشوند و نور زرد روی صفحهنمایش غالب میشود که مشاهده محتوا را در نور کم برای کاربر آسانتر میکند.
Home Screen Style:
در این تنظیم امکان نمایش دو حالت مختلف برای صفحه اصلی وجود دارد. در حالت اول تمام برنامههای نصب شده روی گوشی در صفحه اصلی نمایش داده میشوند که هوآوی از ابتدا با این حالت صفحهنمایش گوشیهای هوشمندش را عرضه کرده بود.
در حالت دوم یک کلید به کلیدهای پایین صفحهنمایش اضافه میشود که با لمس آن صفحهای به نام اپ دراور باز میشود. در این حالت برنامههای نصب شده روی گوشی در این صفحه به نمایش در میآیند و میتوانید از صفحه اصلی تنها برای ویجت ها یا برنامههای پر کاربرد استفاده کنید.
Full Screen Display:
صفحهنمایش این گوشی مانند تمام گوشیهایی که به صفحهنمایشهای تمام صفحه مجهز شدهاند اندازه طبیعی ندارد و به همین سبب برخی برنامهها روی آنها بهدرستی نمایش داده نمیشوند.
در این تنظیم برنامههایی به شما نشان داده میشود که با اندازه صفحه این گوشی تناسب ندارند و با استفاده از آنها نواری سیاه بالا و پایین آنها مشاهده میشود. از همینجا میتوانید آن برنامه را مجبور کنید تا بهصورت تمام صفحهنمایش داده شود.
Notch:
همانطور که گفتیم بالای صفحهنمایش نواری باریک و کوچک به نام ناچ قرار دارد که دوربین سلفی و سنسورها را در خودش جای داده است. اگر با این نوار مشکل دارید و هنگام کار کردن با صفحهنمایش دائم جلوی چشمان شما است هوآوی در این نسخه از اموشن یو آی این امکان را برای شما فراهم کرده است تا آن را مخفی کنید.
اگر گزینه Hide Notch را در این تنظیم انتخاب کنید رنگی مشکلی دو طرف ناچ را بالای صفحهنمایش پر میکند. با مشکی شدن این دو قسمت دیگر ناچ به چشم نمیآید اما هنوز نوتیفیکیشن ها و ساعت و باتری در آن نمایش داده میشوند.


View Mode:
امکان تنظیم اندازه نوشتهها و آیکونها را به شما میدهد که میتوانید از سه حالت کوچک، متوسط و بزرگ استفاده کنید.
Screen Resolutoin:
در این قسمت امکان این وجود تا از دو کیفیت برای نمایش محتوا روی صفحهنمایش استفاده کنید. حالت HD+ که محتوا را در کیفیت پایین نمایش میدهد و حالت FHD+ که محتوا را در باکیفیتترین حالت نمایش میدهد. علاوه بر این در این تنظیم گزینهای وجود دارد به نام رزولوشن هوشمند که با فعال کردن آن زمانی که نیاز باشد باتری ذخیره شود کیفیت را پایین میآورد.
سخت افزار
در زمینه ی سخت افزاری تلاش شده P20 Pro به بالاترین استانداردهای موجود نزدیک شود. در این دستگاه از پردازنده Kirin 970 ساخت هواوی استفاده شده که در حال حاضر قوی ترین چیپست ساخت این شرکت است و 6 گیگابایت حافظه رم را در اختیار کاربر قرار می دهد.
چنین مشخصاتی برای اجرای بی دردسر بازی هایی با گرافیک بالا و مالتی تسکینگ کافی به نظر می رسد. اما باید اعتراف کرد این گوشی در فشار کاری بالا به میزان قابل ملاحظه ای گرم می شود که حداقل طی سال های اخیر در تلفن های هوشمند پرچمدار دیده نشده. با این وجود شاید بتوان مشکل مورد نظر را به وسیله یک بروزرسانی نرم افزاری برطرف کرد.
سخت افزار | توضیحات |
پردازنده
هسته ها پردازشگر گرافیکی حافظه رم فضای ذخیره سازی |
Hisilicon Kirin 970
چهار هسته در فرکانس 2.4 گیگاهرتز و چهار هسته در فرکانس 1.8 گیگاهرتز Mali G72 MP12 6 گیگابایت 128 گیگابایت غیر قابل افزایش |
رابط کاربری و ساختار امنیتی
پی 20 پرو از نسخه 8.1 سیستم عامل اندروید استفاده می کند اما در هنگام کار با گوشی هرگز متوجه این نکته نخواهید شد. دلیل این اتفاق شخصی سازی سنگین هواوی در رابط کاربری EMUI 8.1 است که باعث می شود ساختار گرافیکی گوشی های ساخت این شرکت همگی شبیه به یکدیگر و در دورترین فاصله از اندروید خام قرار داشته باشند.
هر چند این اتفاق به خودی خود اتفاق بدی محسوب نمیشود اما قبول آن به ارتباط شما با رابط کاربری هواوی بستگی خواهد داشت. هواوی انبوهی از امکانات را به رابط کاربری P20 Pro اضافه کرده که از جمله آنها می توان به قابلیت حذف Notch به صورت نرم افزاری (به لطف استفاده از پنل AMOLED)، قابلیت تنظیم گرمای رنگی نمایشگر، امکان اتصال گوشی به یک نمایشگر خارجی و تبدیل آن به یک سیستم دسکتاپ و تبدیل اسکنر اثر انگشت به یک کلید مجازی اشاره کرد.
عدم یکپارچگی در طراحی
اما مشکلی که در این رابط کاربری وجود دارد عدم یکپارچی در طراحی است. برای درک بهتر این نکته می توان به چند نمونه اشاره کرد. برای مثال طراحی آیکون ها در رابط کاربری هواوی تلفیقی از سبک متریال (که توسط گوگل مورد استفاده قرار می گیرد)، سبک فلت (مشابه آنچه اپل در iOS به کار می برد) و اسکیومورفیسم (که در گوشی های قدیمی تر اپل وجود داشت و مبتنی بر شبیه سازی عناصر دنیای واقعی در رابط دیجیتالی بود) است.
همین نکته درباره طراحی منوها نیز صادق است. برای مثال منوی تنظیمات به سبک فلت طراحی شده اما منوی دوربین دارای ساختار اسکیومورفیسم است و پیرامون کلید مجازی شاتر ساختاری به ظاهر شبیه به چرم دیده می شود.
همان طور که اشاره شد تصمیم گیری در این زمینه با سلیقه کاربران ارتباط مستقیم دارد اما عدم وجود یک ساختار واحد و یکپارچگی در طراحی باعث شده تلاش های مهندسین هواوی برای دادن شخصیتی مستقل به گوشی با طراحی خارجی بی نظیر آن، در بعد نرم افزاری با شکست مواجه شود.
P20 Pro علاوه بر اسکنر اثر انگشت که با سرعت و دقت بسیار بالایی عمل می کند، از تکنولوژی جدیدی که هواوی از آن با عنوان Face Unlock یاد می کند نیز بهره می برد.
این قابلیت در واقع سیستمی بهینه سازی شده از تکنولوژی تشخیص چهره در گوشی های اندرویدی است که به لطف استفاده از دوربین سلفی 24 مگاپیکسلی عملکرد مناسبی در هنگام وجود نور کافی دارد و البته با کاهش نور محیط عملکرد آن نیز به تدریج ضعیف تر می شود.
نرم افزار
سیستمعامل دستگاه اندروید و بهروزترین نسخه آن است. هوآوی پیشفرض از اندروید 8.1 روی این گوشی استفاده کرده است که با رابط کاربری مخصوص خودش یعنی اموشن یو آی تزئین و کاملتر شده است.
نکته مهم در مورد رابط کاربری این است که آخرین و جدیدترین نسخه این رابط کاربری روی پی 20 پرو استفاده شده است.نسخه 8.1 از رابط کاربری اموشن یو آی روی این گوشی نصب است که ظاهر و امکانات متفاوتی را برای گوشی به همراه آورده است.
صفحه قفل این رابط کاربری تفاوتی با نسلهای قبل ندارد و یک ساعت بزرگ به همراه میانبری به دوربین در این صفحه دیده میشوند. همانند قبل با کشیدن انگشت روی این صفحه به سمت بالا از بخش پایینی صفحهنمایش منویی باز میشود که 5 آیکون به 5 برنامه در آن قرار دارد.
این پنج برنامه عبارتاند از ضبط صدا، چراغقوه، ماشینحساب، تایمر و اسکنر بارکد. با لمس هر کدام از این میانبرها برنامه موردنظر باز میشود اما از صفحه قفل رد نمیشوید و بنابراین به محتواهایی که از قبل در گوشی بودند دسترسی وجود نخواهد داشت
زمانی که از صفحه قفل رد شوید وارد صفحه اصلی میشوید که میتوانید همانند گذشته دو حالت نمایش برای آن تعریف کنید. در حالت اول تمام برنامههای نصب شده روی گوشی در این صفحهنمایش داده میشوند خبری از صفحهای مجزا برایشان نیست.
در حالت دوم میتوانید برنامهها را در صفحهای جداگانه به نام اپ دراور داشته باشید و سپس با کمک کلید Apps وارد اپ دراور شوید و لیست برنامهها را مشاهده کنید و از صفحه اصلی تنها برای ویجت ها و برنامههای پرکاربرد استفاده کنید.
دوربین
صحبت از P20 Pro بدون اشاره به دوربینهای متفاوت و منحصر به فرد آن بیشک کامل و دقیق نخواهد بود.
در این مجموعه برای اولین بار از سه دوربین برای تصویربرداری استفاده شده که به ترتیب از بالا به پائین شامل یک دوربین 8 مگاپیکسلی تلهفتو، یک دوربین 40 مگاپیکسلی رنگی و یک دوربین 20 مگاپیکسلی سیاه و سفید میشود که دو لنز اول در یک مجموعه بیضی شکل در کنار هم قرار دارند و لنز سوم با اندکی فاصله در زیر آنها جای گرفته است.
در محوطه تیره بیضیشکلی که دو دوربین 8 و 40 مگاپیکسلی را در خود جای داده، به جز این لنزها دو واحد ارسال و دریافت فوکوس لیزری نیز وجود دارند که در هنگام عکاسی، سرعت و دقت بالائی را برای تمرکز روی سوژه ارائه میدهند.
سنسور 40 مگاپیکسلی این مجموعه با اندازه 1/1.7 اینچی به جرأت بزرگترین سنسور به کار گرفته شده تا به امروز در یک دوربین عکاسی موبایلی (حداقل در بین گوشیهای اندرویدی) بوده و در مقابل خود لنزی با دیافراگم f/1.8 میبیند.
لرزهگیر اپتیکال
این مجموعه از لرزهگیر اپتیکال یا OIS نیز پشتیبانی میکند. دیافراگم دوربین 8 مگاپیکسلی تلهفتو طبق انتظار بستهتر بوده و با f/2.4 به دوربین اصلی برای گرفتن تصاویری با 3 برابر زوم اپتیکال کمک میکند. البته هواوی تا 5 برابر زوم بدون از دست رفتن جزئیات در این مجموعه نیز اشاره کرده که تنها 3X آن فیزیکی و اپتیکال است و کیفیت آن را در ادامه بررسی خواهیم کرد.
دوربین مونوکروم
دوربین 20 مگاپیکسلی مونوکروم یا سیاه و سفید این مجموعه مثل گذشته دارای گشودگی دیافراگم f/1.6 است و با وجود آنکه امکان عکاسی مستقل با آن وجود دارد اما این دوربین نیز در همکاری با دوربینهای دیگر به افزایش کیفیت تصویر کمک میکند.
حداکثر وضوح دوربین عکاسی این مجموعه یعنی 40 مگاپیکسل (5472×7296 پیکسل) در نسبت 4:3 رخ میدهد اما خود دوربین برای گرفتن بهترین عکس به صورت پیشفرض روی وضوح 10 مگاپیکسل (2736×3648 پیکسل) با نسبت 4:3 تنظیم شده است.
در اینجا ظاهرا سنسور 40 مگاپیکسلی با ترکیب پیکسلهای فراوان خود بهترین تصویر 10 مگاپیکسلی را ارائه میکند. این مجموعه علاوه بر این رزولوشنها، میتواند با وضوح 7 مگاپیکسل در دو نسبت 1:1 و 18:9 نیز عکاسی کند و طبق معمول گوشیهای اخیر هواوی، از نسبت 16:9 نیز در آن خبری نیست.
رابط کاربری P20 Pro نسبت به گذشته و آنچه از هواوی سراغ داریم متحول شده است و شکل ظاهری و امکانات کاملا متفاوتی در آن به چشم میخورد.
در این رابط کاربری یک ردیف بالاتر از شاتر دوربین، سوئیچر تعویض بین دوربینهای عقب و جلو و نمائی از آخرین عکس گرفته شده، گزینههای مختلف برداشت تصویر شامل عکاسی خودکار و پرتره، حالت حرفهای (Pro)، برداشت ویدئو، عکاسی در شب و حالت دیافراگم باز همگی در یک لیست با امکان اسکرول افقی در کنار هم قرار گرفتهاند و گزینه More در این بخش نیز برای دسترسی به سایر حالتهای دوربین از جمله اسلوموشن، برداشت پانوراما، دسترسی به دوربین تک رنگ، برداشت HDR و تایملپس در نظر گرفته شده است.
در صفحه اصلی منوی دوربین و در بخش بالائی به ترتیب از چپ به راست حالتهای مختلف فلش (روشن، خاموش، اتوماتیک و همیشه روشن)، حالت تصویر متحرک (Movine picture)، حالتهای مختلف رنگ (استاندارد، Vivid colors و Smooth colors) و بالاخره دکمه دسترسی به سایر تنظیمات قرار دارد.
عکاسی با P20 Pro را در یک روز آفتابی روشن با نور کافی و در فضای باز آغاز میکنیم و با توجه به اینکه بالاترین کیفیت این دوربین در وضوح 10 مگاپیکسلی به دست میآید اکثر تصاویر گرفته شده را با این وضوح برداشت میکنیم.
در تصویر اول طبق معمول از لحاظ جزئیات با یکی از بهترین نمونهها روبرو میشویم و همانطور که از برش اندازه واقعی تصویر از مرکز و کنارهها مشخص است، جزئیات با افت چندانی روبرو نشده و اثری از نویز نیز تقریبا دیده نمیشود. البته رنگ آسمان و سوژه مورد نظر اندکی گرمتر از حالت عادی ثبت شد.






از کیفیت تصویر سلفی این گوشی میتوان به میزان زیادی رضایت داشت و با اینکه کاهش وضوح فیلمبرداری به 720p و به خصوص نبود فوکوس خودکار، آن را در جایگاه پائینتری نسبت به دوربینهای سلفی پرچمدار قرار میدهد اما به شرط داشتن نور کافی هنوز با تصاویر مناسبی روبرو هستیم.
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }
باتری و صدا
هواوی از یک باتری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت از نوع پلیمر لیتیوم در P20 Pro استفاده کرده است. این باتری به تکنولوژی شارژ سریع مجهز شده که می تواند سطح شارژ را در مدت 30 دقیقه از صفر به حدود 60 درصد برساند. با این حال در کمال تعجب در شرایطی که بدنه پشتی دستگاه از جنس شیشه ساخته شده خبری از به کارگیری تکنولوژی شارژ بیسیم نیست.
وجود چنین ظرفیتی برای باتری می تواند نشان دهنده روشن بودن دستگاه برای مدتی نسبتا طولانی تر در مقایسه با سایر رقبا شود، اما P20 Pro در کارکرد عادی شامل استفاده از اینترنت و وبگردی، استفاده از شبکه های اجتماعی، برقراری تماس و ارسال پیام های متنی، بازی های کم حجم و برای مدت نه چندان زیاد در طول روز و گوشی کردن به موسیقی تنها کمی بیشتر از یک روز همراه شما خواهد بود.
باز هم می توان امیدوار بود بروزرسانی های نرم افزاری بتوانند این عدد را ارتقا دهند اما بدون شک عملکرد باتری P20 Pro در مقایسه با ظرفیت آن چندان چشمگیر نیست.
در طرف مقابل صدای تولید شده توسط این دستگاه بلندی و وضوح مناسبی دارد و می تواند حتی در محیط های شلوغ هم به خوبی شنیده شود. شدت صدای خروجی در حدود 80 دسیبل ارزیابی می شود که در این سطح نیز از کیفیت آن به میزان قابل ملاحظه ای کاسته نمی شود و یک امتیاز مثبت برای P20 Pro به حساب خواهد آمد.
با این حال به رسم سال های اخیر خبری از پورت 3.5 میلیمتری نیست و برای استفاده از هدفون یا باید از پورت USB-C و هدفون اختصاصی هواوی که در بسته بندی دستگاه وجود دارد استفاده کنید، و یا به کمک یک دانگل (که باز هم در بسته بندی قرار گرفته) هدفون های اختصاصی خود را به گوشی متصل کنید.
جمع بندی
مشخصات | توضیحات |
ابعاد | 155 در 73.9 در 7.8 میلیمتر |
وزن | 180 گرم |
جنس بدنه | شیشه و فلز |
قابلیت ضد آب | بله – استاندارد IP67 |
ابعاد نمایشگر | 6.1 اینچ |
تکنولوژی ساخت نمایشگر | AMOLED |
وضوح و چگالی پیکسلی | 1080 در 2240 پیکسل با چگالی 408ppi |
نسبت نمایشگر به صفحه | 82 درصد |
پردازنده | Kirin 970 (4×2.4 GHz Cortex-A73 & 4×1.8 GHz Cortex-A53) |
حافظه رم | 6 گیگابایت |
فضای ذخیره سازی | 128 گیگابایت |
دوربین | سه گانه 40 + 20 + 8 مگاپیکسلی (مونوکروم و زوم) مجهز به لرزشگیر اپتیکال با قابلیت فیلمبرداری 2160p@30fps |
دوربین سلفی | 24 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/2.0 |
رابط | USB-C |
باتری | 4000 میلی آمپر ساعت |
سیستم عامل | اندروید 8.1 مجهز به رابط گرافیکی EMUI 8.1 |
هواوی P20 Pro زندهکننده مفهومی از یاد رفته به نام گوشی مخصوص تصویربرداری یا کَمِرا فون است ؛ عنوانیکه از حداقل پنج سال پیش و زمان معرفی Nokia Lumia 1020 در سال 2013 به گوشی دیگری اطلاق نشده است.
حضور سه لنز دوربین مختلف، ارائه وضوح متهورانه 40 مگاپیکسلی و استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود تصویر، P20 Pro را به جایگاه بسیار بالائی در این کلاس ارتقاء داده که شاید تا مدتها، اسمارتفون دیگری توانائی نزدیک شدن به آن را نداشته باشد.
با وجود امکان برداشت تصویر با دوربین 40 مگاپیکسلی، هواوی از قدرت این دوربین و پیکسلهای فراوان آن برای ارتقاء تصویر در رزولوشن کمتر استفاده کرده و بالاترین کیفیت تصویر را در وضوح 10 مگاپیکسلی ارائه میدهد. امکان عکاسی در شب با قابلیت باز نگه داشتن شاتر برای مدت طولانیتر از حالت عادی (بدون تأثیرپذیری از لرزش دست)، یکی دیگر از نکات مثبت این دوربین به حساب میآید.
همه چیز در مورد نکات مثبت P20 Pro بیشک در دوربین آن خلاصه نمیشود و یک صفحهنمایش بزرگ با حاشیههای ناچیز و notch بخش بالائی، جلوه دوچندانی را به این مدل بخشیده است.
از کیفیت این صفحهنمایش میتوان کاملا راضی بود اما وضوح فول اچدی پلاس آن در مقابل رقبائی با رزولوشنهای QHD و حتی 4K، با اینکه در مصرف باتری به نفع این گوشی است اما در صورت استفاده احتمالی از این پنل در آینده برای قرارگیری در عینکهای واقعیت مجازی با ضعف روبرو خواهد بود.
ظرفیت باتری دستگاه در سطح بسیار مناسبی قرار داشته و شارژ سریع آن نیز کاملا راضیکننده است. پردازش در این گوشی با وجود آنکه نسبت به دیگر پرچمداران بازار و نمونههای مجهز به Snapdragon 845 و Exynos 9810 در سطح پائینتری قرار دارد اما هنوز کاملا قدرتمند بوده و در زمینه گرافیک نیز حرفهای فراوانی برای گفتن دارد.
سیستم تشخیص چهره دستگاه بسیار سریع و فراتر از حد انتظار است تا جائیکه ممکن است نیازی برای تعریف سنسور اثر انگشت در آن احساس نکنید. جنس شیشه و فلز بدنه و مقاومت دستگاه در برابر نفوذ آب و گرد و خاک (با درجه استقامت IP67) که برای اولین بار در سری P اتفاق میافتد دیگر نکات مثبت مرتبط با طراحی دستگاه را تشکیل میدهند.
در نهایت به عنوان برخی نکات منفی این مدل باید به حذف جک 3.5 میلیمتری هدست، نبود اسلات حافظه، طراحی غیر اوریجینال notch بالای صفحهنمایش، ورژن 4.2 بلوتوث، رزولوشن فول اچدی صفحهنمایش و اندکی گرم شدن بیش از اندازه دستگاه حین انجام تستهای پردازشی و گرافیکی و بازیهای سنگین اشاره کرد.