خواص دارویی و غذایی تمبر هندی

تمبرهندی،میوهای با طعم ترش و شیرین است. این میوه، هم مصارف دارویی و هم مصارف غذایی متعددی دارد.
کمک به گردش خون
تمبرهندی یکی از منابع آهن است. با مصرف یک واحد تمر هندی، بیش از ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن به آهن تامین میشود. مقدار کافی آهن در بدن، میزان گلبولهای قرمز خون را در حد مناسب و مطلوبی نگه میدارد. این مقدار گلبول قرمز، اکسیژن لازم را برای عملکرد بهتر عضلات و سایر اندامهای بدن تامین میکند.کمبود آهن باعث ایجاد بیماریهایی مثل کمخونی میشود. شایع ترین علائم کمخونی عبارتاند از ضعف، خستگی، سردرد، اختلالات شناختی و ناراحتیهای معده.
تقویت سیستم ایمنی بدن
طبق تحقیقات بعمل آمده تمبر هندی دارای ویژگیهای آنتیاکسیدانی تمی باشد. مقدار بالای آنتیاکسیدانها، همچنین سطح بالای ویتامین C، تمر هندی را به یک ماده فوقالعاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن تبدیل کرده است. همچنین، تمبرهندی میتواند بدنتان را در برابر عفونتهای میکروبی و قارچی حفظ کند. تمبرهندی ، بهخاطر ویژگیهای ضدعفونیکننده و ضدباکتریایی، بروز بیماریهای انگلی را کاهش میدهد. یکی از مصارف این میوه از بین بردن کرمهای معده در کودکان است که در نواحی گرمسیری مورد استفاده قرار میگیرد.
مبارزه با میکروبها
در طب سنتی از این میوه برای درمان مالاریا استفاده میکردند، عصاره تمبرهندی تاثیرات ضدمیکروبی، وحاوی عناصر طبیعی متعددی است . در واقع این میوه پرخاصیت، دارای خواص ضدقارچی، ضدویروسی و ضدباکتریایی دارد. . از آنجایی که این روزها مقاومت آنتیبیوتیکی افزایش یافته است، محققان در تلاش هستند تا از داروهای گیاهی برای مبارزه با باکتریها استفاده کنند.
بهبود عملکرد سیستم قلبی عروقی
طبق تحقیقاتی که نتایج آن در ژورنال غذا و سمشناسی منتشر شده است، نشان میدهد که تمبرهندی بر کاهش فشارخون و کلسترول خون موثر است. یکی از مهمترین عواملی که بر کاهش کلسترول تاثیرگذار است فیبر موجود در تمبرهندی است. فیبر، کلسترولها LDL اضافه را از رگها و شریانها دور میکند.
پتاسیم موجود در تمبر هندی
پتاسیم یکی از موادی است که سبب اتساع عروق و کاهش استرس وارد بر سیستم قلبی عروقی میشود پتاسیم موجود در تمبرهندی ، مسئول کاهش فشار خون است. .ویتامین C نوعی آنتیاکسیدان است که تاثیر رادیکالهای آزاد در بدن را کاهش میدهد مقدار زیاد ویتامین C نیز از دیگر عوامل موثر در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی است.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
مصرف تمبرهندی به شکل میوه یا ادویه، عملکرد دستگاه گوارش را بهبود میبخشد، وجود فیبرهای غذایی فراوان در این میوه، باعث می شود به عنوان ضدیبوست طبیعی شناخته شود تمبرهندی مدتهای زیادی است که بهعنوان شناخته شده است.
فیبر موجود در تمبر هندی
وجود فیبر فراوان باعث میشود که مدفوع بهراحتی از دستگاه گوارش دفع شود.این میوه یک ماده صفراوی است؛ یعنی باعث میشود غذا سریعتر و راحتتر هضم شود. فیبر موجود در تمبرهندی گوارش غذا را آسان میکند.همه این ویژگیها دست به دست هم میدهند تا تمبرهندی ، ویژگیهای ضدیبوستی داشته باشد. برای کسانی که یبوست مزمن دارند بسیار مفید است. جالب اینجا است که فیبر از شل شدن بیشازحد معمول مدفوع هم پیشگیری میکند.
کاهش وزن
هیدروکسی سیتریک اسید یکی از عناصر منحصربهفردی که میتوان از تمبرهندی استخراج کرد و میتوانید در قالب ادویه استفاده کنید، و می تواند آنزیمهای مسئول ذخیرهسازی چربی در بدن را مهار کند که این اسید رابطه مستقیمی با کاهش وزن دارد .بهنظر میرسد که تمبرهندی میتواند مکملی عالی برای کاهش وزن باشد.و نیز موجب کاهش اشتها میشود، چون سروتونین انتقالدهنده عصبی را افزایش میدهد. تحقیقات در مورد تاثیر تمبرهندی بر کاهش وزن، ادامه دارد.
کنترل نوسانات دیابت
طبق نتایج یک تحقیق، تقریبا نیمی از آمریکاییها کمتر از نیاز روزانه خود منیزیم مصرف میکند که این عاملی برای بیماریهای مختلف از جمله دیابت نوع دوم است.تمبرهندی علاوه بر اینکه مانع افزایش وزن میشود، آنزیمهای آلفا آمیلاز را مهار میکند. این آنزیم مانع جذب کربوهیدراتها میشود. رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات میتواند میزان سطح انسولین و گلوکز را افزایش دهد که این مشکل بزرگی برای مبتلایان به دیابت است. تمبر هندی میتواند این نوسانات را کنترل و نظارت کند.