بررسی تخصصی گوشی Nokia 8

نوکیا 8 جدی ترین تلاش کمپانی نامآشنای دنیای موبایل برای بازگشت به روزهای خوب گذشته است.
دنیای گوشیهای هوشمند طی چند سال اخیر به خوبی نشان داد که خیلی بیرحمتر از چیزی است که فعالان این حوزه تصور میکردند. جایی که بزرگترین برند دنیای موبایل، طی چند سال به کلی از گرد رقابت محو شد و تنها به عنوان خاطرهای شیرین برای کاربران باقی میماند.
نوکیا در بازهای که گمان نمیکرد موج گوشیهای هوشمند و پلتفرمهای نوین نرمافزاری به سرعت جای خود را میان کاربران باز کنند، ضربهی سهمگینی خورد. در ادامه اتحاد این شرکت با مایکروسافت برای بقا نیز کلفی نبود و در نهایت به طور کامل از دنیای گوشیهای موبایل کنار رفت تا شاهد قدرتنمایی اپل، سامسونگ، هواوی و دیگر شرکتها در این عرصه باشیم.
نوکیا یکی از نامهای خاطرهانگیز دنیای فناوری به خصوص برای کاربران ایرانی است که به واسطهی کیفیت ساخت مورد علاقه، پشتیبانی عالی و سختافزار مناسب، همواره بر سر زبانها بوده است.
NOKIA 8
Nokia 8 با بهره مندی از آخرین چیپست موجود در بازار یعنی چیپست Snapdragon 835، صفحه نمایش با رزولوشن بالا و بسیار با کیفیت، بدنه تمام آلومینیومی و آخرین نسخه از سیستم عامل اندروید بسیار قدرتمند و با آینده ی خوب وارد بازار شده است تا بتواند موفقیت های گذشته را مجددا برای نوکیا تکرار کند.
نوکیا همواره به داشتن دوربین هایی بسیار با کیفیت معروف بوده است و این روند هنوز هم ادامه دارد. Nokia 8 در قسمت پشت گوشی از دو دوربین 13MP بهره برده است. یک دوربین رنگی و یک دوربین سیاه و سفید که عکس های ترکیب شده حاصل کار این دو دوربین، عکس هایی بسیار با کیفیت خواهند بود.
دوربین جلو یا سلفی گوشی نیز یک دوربین 13MP با کیفیت بالا می باشد که بسیاری از گوشی های موجود در بازار چنین کیفیتی را دارا نیستند. اما حضور لنزهای قدرتمند و با کیفیت شرکت زایس در هر سه دوربین به کار رفته در این گوشی یادآور همکاری های موفق این دو شرکت در گذشته نه چندان دور نیز می باشد که می تواند یکی از عوامل ترغیب کاربران به خرید گوشی های نوکیا باشد.
دوربین های Nokia 8 امکانات بسیار خوب دیگر نیزی دارند. فناوری OZO خود نوکیا و قابلیت عکاسی توسط هر دو دوربین اصلی و سلفی گوشی به صورت همزمان از دیگر موارد جذاب مربوط به دوربین این گوشی می باشند که در ادامه ی این بررسی تخصصی و در بخش مربوط به دوربین به طور مفصل توضیح داده خواهند شد.
نوکیا در ماموریت جدید خود میراثی دارد که باید آن را حفظ کند و در عین حال آینده ای که باید روی ساخت هر چه بهتر آن تمرکز کند.
گوشی های Nokia 5, Nokia 3 و Nokia 6 با کیفیت خوبی که داشتند و استقبال خوبی که از آن ها شد، توانستند اعتماد به نفس خوبی را به این شرکت فراموش شده ببخشند و نام نوکیا را مجددا در بازارهای جهانی مطرح کنند اما وظیفه اصلی به عهده گوشی Nokia 8 می باشد تا افتخارات قبلی نوکیا را به دست آورده و نام این برند معتبر در گذشته را بار دیگر بر سر زبان ها بیاورد.
تیزر تبلیغاتی Nokia 8
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }
طراحی
در حال حاضر دستورالعمل واضحی برای طراحی و تولید پرچمداران دنیای موبایل وجود دارد که عموم کمپانی های بزرگ آن را سرلوحه ی کار خود قرار داده اند؛ استفاده از ترکیب فلز و شیشه در ساخت و طراحی بدون حاشیهی نمایشگر.
پرچمداران اپل، سامسونگ، الجی و هواوی همگی به این قاعده پایبند هستند. این موضوع در حدی است که وانپلاس پس از عرضهی پرچمدار سال ۲۰۱۷ خود، بلافاصله دست به بهبود طراحی آن زد و در مدت ۶ ماه، وانپلاس 5T را با طراحی بدون حاشیهی نمایشگر به بازار عرضه کرد تا یارای رقابت با بزرگان این بخش را داشته باشد.
جنس بدنه
جنس بدنه پرچمدار جدید نوکیا از آلومینیوم سری 6000 می باشد. این سری از آلومینیوم به کار رفته در گوشی Nokia 8 قوی ترین آلومینیوم استفاده شده در بدنه گوشی های همراه نمی باشد و مقداری امکان انعطاف نیز دارد.
خطوط آنتن گوشی Nokia 8 مانند خطوط آنتن گوشی Nokia 5 در لبه های بالا و پایین گوشی قرار گرفته اند. به لطف این طراحی، کاربر به هر نحوی که گوشی را در دست خود نگه دارد، احتمال مسدود شدن هر دو خطوط آنتن وجود نخواهد داشت. همچنین HMD مدعی است که این طراحی باعث قوی تر شدن گیرنده های گوشی نیز شده و مصرف باتری را نیز بهینه تر کرده است.
محافظ Gorilla Glass 5 وظیفه دارد از صفحه نمایش 5.3 اینچی و با کیفیت این گوشی محافظت کند. دکمه فیزیکی خانه در قسمت جلو گوشی که حساس به لمس می باشد، مجهز به یک حسگر اثر انگشت همیشه آماده نیز شده است که از سرعت بالایی برخوردار بوده اما دقت بسیار بالای سنسورهای اثر انگشت جدید هواوی و شیائومی را ندارد.
هر چهار لبه گوشی Nokia 8 به صورت گرد طراحی شده اند و طراحی این گوشی در مجموع یک طراحی کلاسیک و زیبا می باشد. دوربین دوتایی گوشی به همراه فلش و لوگو زایس گوشی در یک صفحه شیشه ای به شکل بسیار ساده و زیبایی در قاب پشتی گوشی قرار گرفته اند.
Nokia 8 دارای گواهینامه IP54 نیز می باشد که ضد ضربه و ضد گرد و غبار بودن این گوشی را تایید میکند و در واقع بیانگر ضد آب نبودن این گوشی می باشد که یکی از نکات منفی این گوشی به حساب میاید.
صفحه نمایش 5.3 اینچیطراحی گرد 4 لبه گوشی
اندازه صفحه نمایش 5.3 اینچی این پرچمدار به گونه ای می باشد که این گوشی از نظر اندازه بین تبلت ها و گوشی هایی با اندازه معمول قرار گرفته است بنابراین بسیار مورد پسند کاربر می باشد.
Nokia 8 یک گوشی بسیار زیبا از نظر طراحی می باشد اما با توجه به حاشیه هایی که در قسمت جلو گوشی دارد، از برخی پرچمدارها در این مورد عقب مانده است.
در حاشیه قسمت بالای گوشی دوربین 13MP سلفی که به لنز زایس نیز مجهز می باشد قرار گرفته است. در قسمت جلو گوشی و در کنار دوربین سلفی هیچ فلشی در نظر گرفته نشده است و در شرایط نوری نا مناسب و ضعیف این صفحه نمایش گوشی می باشد که نقش فلش دوربین را اجرا کرده و شرایط را کمی بهتر می کند.
همچنین حاشیه پایین گوشی نیز شامل دکمه فیزیکی خانه می باشد که به سنسوز اثر انگشت همیشه آماده نیز مجهز است و در قسمت راست و چپ این دکمه، دکمه های خازنی گوشی قرار گرفته اند.
لبه چپ گوشی شامل یک اسلات می باشد که دو سیم کارت نانو گوشی یا یک سیم کارت و کارت حافظه microSD در آن قرار می گیرند. دکمه های ولوم و پاور گوشی در لبه راست گوشی قرار گرفته اند و لبه بالای گوشی فقط شامل جک 3.5 میلی متری می شود و در نهایت لبه پایین گوشی شامل یک پورت USB Type-C، بلندگو و یک میکروفون می شود.
صفحه نمایش
فنلاندیها در انتخاب نمایشگر نوکیا ۸ همچنان به سنتها وفادار مانده و از نمایشگری با نسبت تصویر ۱۶ به ۹ استفاده کردهاند. این نمایشگر تقریبا ۷۰ درصد سطح جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است که عدد چندان مناسبی برای یک پرچمدار در سال ۲۰۱۷ محسوب نمیشود.
نمایشگر ۵.۳ اینچی نوکیا ۸ با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ یکی از بهترینهای بازار از نظر تراکم پیکسلی محسوب میشود؛ نمایشگری با این ابعاد و رزولوشن، تراکم ۵۵۴ پیکسل بر اینچ را برای این گوشی به ارمغان میآورد.
مدلهای مختلف نوکیا با نمایشگرهای اولد غریبه نیستند اما به نظر میرسد اچامدی هنوز به استفاده از این نمایشگرها تمایلی ندارد؛ بدون شک نمایشگر IPS LCD استفاده شده در نوکیا ۸ یکی از نمونههای موفق در بین پنلهای السیدی گوشی تا به امروز است.
زاویهی دید نمایشگر نوکیا ۸ را نمیتوان نقطهی قوت آن دانست و با نگاه از زوایای مختلف به آن کاملا تاریکتر شدن تصویر در آن مشخص است؛ البته این میزان از افت روشنایی چندان به تجربهی شما از نمایشگر لطمه نمیزند. از طرفی خوانایی آن زیر نور خورشید نیز حفظ شده و با یک نمونهی خوب در این زمینه روبرو هستیم؛ در این بخش نوکیا ۸ عملکردی قابل مقایسه با گوشیهای مجهز به پنل اولد دارد.
صفحه نمایش Nokia 8 رنگ ها را بسیار طبیعی و نزدیک به واقعیت به نمایش می گذارد. خوانایی صفحه نمایش Nokia 8 زیر نور خورشید بسیار بالا و عالی می باشد. در واقع صفحه نمایش LCD این گوشی از نظر خوانایی صفحه نمایش زیر نور خورشید، بهترین عملکرد را در میان تمام گوشی هایی که از صفحه نمایش LCD تا به امروز استفاده کرده اند داشته و حتی بهتر از برخی گوشی هایی که از صفحه نمایش AMOLED بهره می برند نیز می باشد.
باتری
گوشی Nokia 8 به یک باتری 3090mAh مجهز شده است که در نگاه اول یک باتری با چنین طرفیتی برای یک گوشی پرچمدار مناسب به نظر نمی رسد اما با توجه به تست های انجام شده روی این گوشی، عملکرد Nokia 8 را در زمینه مصرف انرژی می توان بسیار خوب ارزیابی کرد.
باتری به کار رفته در پرچمدار جدید نوکیا قادر به روشن نگه داشتن گوشی به مدت 78 ساعت در حالت standby بوده و عملکرد بسیار خوب و قابل توجهی را هنگام مکالمه 3G، پخش ویدیو و وب گردی با استفاده از Wi-Fi دارد.
Nokia 8 از فناوری Quick Charging 3.0 نیز پشتیبانی کرده و به همراه یک شارژر 18W عرضه می شود. شارژر این گوشی قابلیت شارژ کردن گوشی به مقدار 48% در مدت زمان 30 دقیقه را دارد که بسیار خوب می باشد.
78 ENDURANCE RATING
تماس صوتی= 29:20H __
وب گردی= 10:29H __
پخش ویدیو= 10:34H
نرم افزار
نوکیا ۸ مانند سایر برادران خود، تجربهای بسیار نزدیک به نسخهی خالص اندروید را ارائه میدهد، در حقیقت به استثناء اپلیکیشن دوربین، باقی اپلیکیشنهای پیشفرض پرچمدار اچامدی، نمونههایی هستند که توسط گوگل توسعه داده شدهاند.
اگرچه ممکن است این استراتژی برای بعضی افراد خوشایند نباشد؛ اما مزایایی همچون بهروزرسانیهای سریع و عملکردی نرم و روان را برای گوشی به ارمغان میآورد.
البته آنچه با نوکیا ۸ تجربه میکنیم، نسخهی کاملا خالص اندروید نیست و تفاوتهایی را با آن شاهد هستیم. یکی از مهمترین و در عینحال خوشایندترین تفاوتها، اضافهشدن قابلیت Glance از گوشیهای لومیا به نوکیا ۸ است که بهموجب آن، با هر بار حرکتدادن گوشی، اطلاعاتی مانند پیامهای خواندهنشده، تماسهای از دسترفته و سایر اعلانها، روی صفحهی مشکی گوشی ظاهر میشود و پس از مدت کوتاهی محو میشود.
اچامدی برای متمایز ساختن ظاهر، رابط کاربری نوکیا ۸، رگههایی از رنگ آبی را در بخشهای مختلف بهکار برده است؛ بهعنوان مثال تمام آیکونهای سیستمی و اپلیکیشنهای پیشفرض، بهرنگ آبی هستند و همگی به فُرم دایره نمایش داده میشوند. البته همه ی اپلیکیشنهایی که جداگانه نصب میشوند، رنگ و فُرم آیکون خود را حفظ میکنند.
اپ دراور از رابط کاربری نوکیا ۸ حذف شده است؛ اما همانند گوشیهای پیکسل با سوایپ از روی داک پایین نمایشگر، میتوان به لیست اپلیکیشنها دسترسی داشت.
پنل اعلانهای نوکیا ۸ تفاوتی با اندروید خالص ندارد و از همان ویژگیهای پیشفرض اندروید بهره میبرد. رابط کاربری پرچمدار فنلاندیها تعدادی ژست حرکتی را نیز نظیر بلند کردن گوشی برای رد تماس یا قطع صدای زنگ و دوبار فشردن کلید پاور برای دسترسی سریعتر به نرمافزار دوربین را ارائه میدهد.
نوکیا ۸ بهطور پیشفرض با اندروید ۷.۱.۱ روانه بازار میشود؛ اما در طول مدتی که در حال بررسی این گوشی بودیم، اچامدی بهروزرسانی اوریو را نیز برای آن ارائه داد، این بهروزرسانی، قابلیتهای پیشفرض اندروید ۸.۰ نظیر تصویر در تصویر را به Nokia 8 اضافه میکند و بهادعای فنلاندیها، بر سرعت بوتشدن گوشی میافزاید.
سخت افزار
HMD پرچمدار جدید خود را به چیپست Snapdragon 835 مجهز کرده است که البته لیاقت یک پرچمدار کمتر از این نیز نمی باشد.
چیپست این گوشی شامل دو پردازنده چهار هسته ای با کلاک های 2.4GHz و 1.8GHz و پردازنده گرافیکی و قدرتمند Adreno 540 می باشد که البته در نظر گرفتن حافظه رم 4GB در کنار این چیپست و استفاده از سیستم عامل اندروید بدون ایجاد تغییرات و شخصی سازی در آن، باعث عملکرد روان این گوشی در تمامی زمینه ها شده است.




Nokia 8 حتی در شرایط استفاده سنگین از گوشی و هنگام اجرا برنامه ها و بازی های گرافیکی سنگین نیز داغ نکرده و هیچ لگ و مشکلی حین اجرا در برنامه ها و بازی ها رخ نمی دهد.
اما نکته جالب مربوط به این گوشی عملکرد روان رابط کاربری آن می باشد به طوری که در این زمینه Nokia 8 عملکرد بهتر و آسان تری حتی در مقایسه با Galaxy S8 نیز داشته و در میان پرچمدارهای اندرویدی هم رده ی خود که در ابازر موجود هستند، بهترین گزینه می باشد.
دوربین
نوکیا ۸ در حوزه ی دوربین از چاشنی آشنایی بهره مند است. پرچمدار نوکیا همانند تعدادی از پرچمداران حال حاضر دنیای موبایل، از چینش دوربین دوگانه برای ثبت بهترین تصاویر ممکن استفاده میکند و نام آشنای زایس نیز در این میان مشاهده میشود. نوکیا ۸ به دو سنسور ۱۳ مگاپیکسلی رنگی و مونوکروم با ابعاد ۱.۱۲ میکرومتر برای هر پیکسل (تنها سنسور رنگی از لرزشگیر اپتیکال بهره میبرد) مجهز شده است و دو لنز با حداکثر گشودگی f/2.0 نیز وظیفهی انتقال نور به سنسور را برعهده دارند.
تصاویر ثبت شده توسط دو حسگر با یکدیگر ادغام شده تا نتیجهی نهایی کنتراست و جزئیات بیشتری به همراه داشته باشد. امکان انتخاب تصویربرداری با هر یک از سنسورها یا تلفیق آنها نیز در دسترس است. در صورتی که عکاسی با هر دو سنسور را انتخاب کنید، روند تصویربرداری بیشتر از حالت عادی و استفاده از یک سنسور زمان نیاز خواهد داشت.
سیستم فوکوس
نوکیا ۸ از دو فناوری فوکوس فازی و لیزری برای تشخیص و فوکوس روی سوژه استفاده میکند. با این وجود سرعت فوکوس این گوشی در حد بالایی قرار ندارد و میتوان آن را در مقایسه با استانداردهای امروزی دنیای پرچمداران موبایل، آهسته دانست.
سیستم فوکوس نوکیا ۸ همچنین علاقهی زیادی برای تغییر سوژه دارد؛ پس از انتخاب سوژه از طریق نمایشگر، پس از مدتی شاهد تلاش دوربین برای فوکوس مجدد روی سوژه هستیم که این موضوع در کنار سرعت کمتر سیستم فوکوس، در ثبت تصاویر ماکرو آزاردهنده خواهد بود.



ثبت تصاویر پرتره و ایجاد جلوهی بوکهی مصنوعی به یکی از مهمترین المانهای دوربین گوشیهای هوشمند تبدیل شده است. این موضوع در حدی اهمیت دارد که موسسهی DxO Mark آزمایشی مخصوص برای سنجش این فناوری را به تازگی تدارک دیده است.
نوکیا ۸ نیز در همین راستا از امکان لایو بوکه بهره مند است که امکان تشخیص مرز سوژه و محیط را دارد. در ادامه نیز به کمک الگوریتمهای نرمافزاری میتوان میزان جلوهی بوکه را تعیین کرد.
نوکیا ۸ در این بخش و به کمک دو حسگر خود، عملکرد خوبی دارد؛ با این حال بزرگترین مشکل این بخش از دوربین نوکیا ۸، لنز واید آن است که در صورت نزدیک شدن به سوژه برای افزایش جلوهی بوکه، با وضوح کم تصویر مواجه خواهیم شد. این در حالی است که برخی پرچمداران فعلی دنیای موبایل به واسطهی لنز تلهی خود، قاب نزدیکتری به تصاویر پرترهی دوربینهای حرفهای ثبت میکنند.
مشکل اصلی دوربین نوکیا 8
بزرگترین مشکل دوربین نوکیا ۸ را میتوان الگوریتم پردازش تصویر و شفافسازی بیش از آن حد دانست. در حالی که در تصاویر ثبت شده نویز به خوبی کنترل شده است، اما شاهد جزئیات کمتری نسبت به سایر انواع قدرتمند دنیای موبایل هستیم.
بخش فیلمبرداری
نوکیا ۸ از قابلیتهای متعددی در بخش فیلمبرداری بهره میبرد تا خود را گزینهای بسیار مناسب در این بخش معرفی کند. امکان ضبط کلیپهایی با حداکثر رزولوشن 2106p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، در کنار قابلیت ثبت کلیپهای تایملپس و صحنه آهسته بهره میبرد.
اما سلاح اصلی نوکیا ۸ در این بخش، قابلیت ضبط سهبعدی صدا است. نوکیا پس از انحلال تیم اوزو (OZO) که به دوربین سهبعدی و بسیار گران آن شناخته میشد، از فناوریهای ضبط صدای آن در پرچمدار خود استفاده است.
نوکیا ۸ از سه میکروفن در بخش پشتی و جلوی خود بهره میبرد که با ترکیب آنها، صدایی فراگیر تولید کند. البته امکان غیرفعال کردن این قابلیت برای کاهش حجم ویدیوهای ضبط شده نیز در دسترس است.
دوربین سلفی
نوکیا برای علاقهمندان به دوربین سلفی، قدم بزرگی برداشته است. در حالی که عموم سازندگان دنیای موبایل از سنسورهای ضعیفتری برای بخش سلفی محصولات خود استفاده میکنند، نوکیا ۸ نمونهی مشابه سنسور ۱۳ مگاپیکسلی دوربین اصلی را در نمونهی سلفی نیز به کار گرفته است (بدون تجهیز به لرزشگیر اپتیکال) تا شاهد تفاوت بزرگی در تصاویر دوربینها نباشیم. دقت مناسب رنگها، جزئیات کافی و کنتراست خوب، باعث شده است تا نوکیا ۸ به گزینهای مناسب برای کاربران دوربین سلفی تبدیل شود.
ثبت همزمان تصاویر با دوربین جلو و عقب
یکی از قابلیتهای جالب دوربین نوکیا ۸، امکان ثبت همزمان تصاویر با دوربین جلو و عقب و قرار دادن هر یک در قاب است. این قابلیت که پیشتر در برخی گوشیها مانند الجی جی ۶ شاهد آن بودیم، گزینهای مناسب برای کاربران شبکههای اجتماعی به شمار میرود.
به لطف سنسورهای ۱۳ مگاپیکسلی مشابه دوربین سلفی و نمونهی اصلی، تصاویر ثبت شده توسط دو دوربین کیفیت یکسانی داشته و شاهد یکپارچگی بهتر نتیجهی نهایی هستیم.
تنها نکتهی عجیب در این رابطه رزولوشن نهایی ۸ مگاپیکسلی تصویر است که از ترکیب دو تصویر ۱۳ مگاپیکسلی بدست آمده است. امکان فیلمبرداری همزمان با هر دو دوربین و با رزولوشن 1080p نیز در دسترس است که در کنار جذابیت بالا، کیفیت بسیار خوبی دارد.
کیفیت تصاویر
در عکس های ثبت شده در روز و شرایط نوری مناسب، جزئیات بسیار زیادی قابل مشاهده بوده و رنگ ها بسیار نزدیک به واقعیت و پر چنب و جوش می باشند. تصاویر ثبت شده در این شرایط نوری به مقدار خوبی شارپ بوده، محدود دینامیکی وسیعی داشته و نویز تصویر بسیار کمی دارد.
این موارد باعث می شود تا دوربین 13MP نوکیا را بتوان بهترین دوربین 13MP موجود در بازار دانست و کیفیت عکس های ثبت شده با این گوشی را بسیار بالا و خوب ارزیابی کرد.
کیفیت تصاویر ثبت شده با دوربین Nokia 8 در شرایط نوری ضعیف و هنگام شب نیز بسیار عالی و بالا می باشد. رنگ تصاویر بسیار نزدیک به واقعیت، نویز تصاویر کم و مقدار جزئیات تصاویر نیز بالا می باشد.
دوربین Nokia 8 به طور خودکار قابلیت HDR را در شرایطی که به آن نیاز باشد فعال و در شرایطی که به آن نیازی نباشد غیر فعال می کند و این امر به بهتر شدن کیفیت تصاویر کمک زیادی می کند.
عکاسی پانوراما نیز در Nokia 8 بسیار هیجان انگیز و عالی می باشد. تصاویر پانوراما این گوشی مانند تصاویر ثبت شده معمولی از جزئیات زیادی بهره مند بوده و دامنه دینامیکی وسیعی نیز دارند.
تمامی گوشی هایی که دارای دوربین های دوتایی می باشند، قابلیت عکس برداری پرتره با کیفیت بالایی را نیز دارند وNokia 8 نیز از این قاعده مثتثنی نمی باشد.
این امکان که در Nokia 8 با نام Live Bokeh نیز شناخته می شود به طور خودکار چهره افراد را تشخیص می دهد. با لمس صفحه نمایش گوشی در این زمان، یک اسلایدر نمایش داده می شود که شدت این حالت را می توان به کمک آن تنظیم کرد. عملکرد Nokia 8 در این زمینه بسیار عالی بوده و این گوشی یکی از بهترین عملکردها را در بین گوشی های همراه دارد.
امکان عکس برداری همزمان به کمک دوربین های سلفی و اصلی گوشی یکی دیگر از امکانات جالب Nokia 8 می باشد. البته نکته جالب در مورد این حالت این است که نتیجه کار و در واقع نتیجه ترکیب شدن عکس های دوربین های اصلی و سلفی در یک عکس، عکسی با کیفیت 8MP می باشد که با توجه به 13MP بودن دوربین های اصلی و سلفی این گوشی، کمی عجیب به نظر می رسد
دوربین به کار رفته در قسمت جلو گوشی همان دوربین 13MP رنگی استفاده شده در قسمت پشت گوشی می باشد. دوربین جلو گوشی تمامی امکانات دوربین اصلی را مانند لنز زایس و قابلیت تشخیص چهره را با خود به همراه دارد و تنها موردی که در دوربین جلو گوشی وجود ندارد، سیستم تثبیت کننده نوری تصویر می باشد.
کیفیت تصاویر سلفی به خوبی تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی می باشند. جزئیات زیاد، رنگ های نزدیک به واقعیت و دامنه دینامیکی بالا از جمله ویژگی های این تصاویر می باشند.
دوربین نوکیا قابلیت ثبت ویدیوهایی با کیفیت های 2160p و با سرعت 30 فریم بر ثانیه و همچنین 1080p و با سرعت 30 فریم بر ثانیه را نیز دارد. امکان فیلم برداری اسلوموشن و همچنین فیلم برداری همزمان با دوربین های سلفی و اصلی از دیگر امکانات دوربین Nokia 8 می باشند.
ویدیوهای 2160p نوکیا با نرخ بیت 42Mbps و صدا ویدیوها با نرخ بیت 256KBps ذخیره می شوند. به لطف تکنولوژی OZO و همچنین سه میکروفون به کار رفته در این گوشی، کاربر می تواند یک حالت از بین سه حالت ممکن را برای ضبط صدا ویدیوها انتخاب کند که در حالت اول میکروفون جلو گوشی اقدام به ضبط صدا کرده و در حالت دوم میکروفون پشتی و در حالت سوم هر سه میکروفون با یکدیگر عمل ضبط صدا را انجام می دهند.
بدون توجه به این که کاربر از کدام یک از این سه حالت گفته شده هنگام ثبت ویدیوهای خود استفاده کرده باشد، کیفیت صدا در Nokia 8 بسیار بالا می باشد به خصوص اگر هنگام تماشای ویدیو ها کاربر از هدفون های 3D استفاده نماید.
قابلیت فیلم برداری 4K نیز بدون شک در پرچمدار جدید نوکیا وجود دارد و در مجموع می توان گفت که ویدیو های ثبت شده با این گوشی نیز از کیفیت بسیار خوبی برخوردار می باشند. جزثیات به اندازه کافی بالا بوده و دامنه دینامیکی نیز وسیع می باشد.
اما باید اعتراف کرد که ویدیوهای ثبت شده با Nokia 8 علی رغم کیفیت بسیار خوب و قابل قبولی که دارند و بر خلاف کیفیت بسیار بالای تصاویر ثبت شده با این گوشی، قابلیت رقابت با برخی پرچمدارها را ندارند.
جمع بندی
نوکیا ۸ از آن پرچمدار تمامعیاری که از فنلاندیها انتظار داریم، فاصله دارد، در حالی که بسیاری از شرکتها در سال ۲۰۱۷ پا را فراتر گذاشته، پرچمدار خود را با طراحی متفاوت و ویژگیهایی نظیر نمایشگر بدون حاشیه، سیستم تشخیص چهره و بدنهی شیشهای روانهی بازار کردهاند، اچامدی و نوکیا که کماکان در ابتدای راه پرفرازونشیب ورود به دنیای رقابتی گوشیهای هوشمند قرار دارند، محصولی «خوب» را در اختیار کاربران قرار دادند.
البته این موضوع، لزوما به هیچ وجه بهمعنی بد بودن نیست؛ در حقیقت نوکیا ۸ از بسیاری جهات محصولی بسیار دوستداشتنی و جذاب است. بدنهی فلزی با کیفیت ساخت بالا و ضخامت کم، نمایشگر باکیفیت و تجربهای نزدیک به اندروید خالص، از جملهی ویژگیهای دوستداشتنی نخستین پرچمدار فنلاندیها در دوران پساویندوزفون، به حساب میآیند؛ اما ممکن است صِرف وجود چنین قابلیتهایی، برای جلب توجه کاربرانی که در برابر چشمان خود محصولات پرزرق و برق با طراحیهای آیندهنگرانهای را میبینند، کافی نباشد.
- نمایشگر باکیفیت
- کیفیت ساخت بسیار خوب بدنه
- دوربین سلفی خوب
- قابلیت ثبت صدای سهبعدی
- سختافزار قدرتمند
نکات منفی
- طراحی قدیمی
- بر جای ماندن اثر انگشت روی بدنه
- فوکوس متوسط دوربین و جزئیات اندک تصویر