پیشتازتک پلاسلوازم خانگی

طرز استفاده از مایکروویو | ویژگی های مایکروویو

طرز استفاده از مایکروویو

اجاق مایکروویو یکی از دستگاه های کارامد صرفه جویی در وقت و انرژی به شمار میرود. این دستگاه از امواج مایکروویو برای پخت غذا استفاده میکند. مایکروویو به معنی امواج کوتاه است. مایکروویو ها امواج الکترومغناطیسی با طول موج کوتاه و در نتیجه انرژی بالا هستند که از انها میتوان برای پخت مواد غذایی اب دار استفاده کرد. امواج مایکروویو در برخورد با اشیاء مختلف واکنش های متفاوتی دارند. مثلا فلزات این امواج را دفع میکنند موادی مانند شیشه و پلاستیک این امواج را عبور میدهند و مواد ابدار این امواج را جذب میکنند.

طرز استفاده از مایکروویو

مایکروفرها کارایی ها و امکانات متفاوتی دارند. اولین و تنها مورد که توی همه مایکروفر ها مشترک هست، استفاده از امواج یا اشعه مایکرو یا مایکرو ویو هست. به این ترتیب که با ایجاد انرژی جنبشی توی مولکول های ماده، باعث ایجاد گرما میشود. دومین امکان، امکان گریل هست. به این ترتیب که المنت هایی توی دستگاه وجود داره که داغ میشه و باعث میشه گرمای موضعی زیادی ایجاد بشه اما امکان کنترلش وجود نداره. یعنی این امکان نیست که براش دما تنظیم کنید و روی اون دما، گرما و حرارت رو نگه دارد.

امکان بخارپز

بعضی از مایکروفر ها امکان بخارپز هم دارن که باید حتما در ظروف مخصوص خودش این کار انجام بشه و دقیقا طبق نکاتی که توی دفترچه گفته شده. امکانات جانبی زیاد دیگه از قبیل یخ زدایی، برنامه های پخت از پیش تعیین شده و … هم وجود دارد.

اما چیزی که برای ما مهمه و راحت تر از همه میتونیم باهاش کار کنیم کانوکشن convection هست؛ که احتمالا با اسم اختصاری CONV روی دکمه های مایکروفرتون میتونید ببینید. این امکان، هوای گرم رو به داخل مایکروفر میفرسته و به کمک سیستم تهویه ای که دارد، این هوا رو در همه جای مایکروفر به صورت یکنواخت به گردش در میارد و دما رو در طول پخت کاملا یکسان و ثابت نگه میدارد.

همچنین بخوانید  IGTV - نرم افزار موبایل تلویزیون اینستاگرام

تنظیم حالت کانوکشن

تنظیم این حالت بسیار راحت است به این صورت که طبق دفترچه راهنما، وارد بخش کانوکشن میشید و دما رو روی دمای گفته شده توی رسپی تنظیم میکنید و اجازه میدید که غذا گرم شود. بعد از اینکه بوق زد و به شما اعلام کرد که به دمای تنظیم شده رسیده، بهش زمان میدید و پخت رو انجام میدهد.

استفاده از مایکروفر یا همان مایکروویو برای پخت و پز، چون در زمان کوتاه تری غذا را میپزد باعث نگهداری بیشتر مواد مغذی موجود در غذا میشود.

طرز استفاده از مایکروویو

گریل (Grill)

گریل (Grill) همان سرخ‌ کن یا برشته‌ کن است. از این دکمه می‌ توانید برای برشته کردن سطح غذای پخته شده استفاده کنید. در این حالت غذا بدون در پوش، روی پایه قرار می‌گیرد.

دکمه گریل ممکن است تا سه درجه تنظیم داشته باشد که هر کدام مختص یک سری از غذاهاست.

  • گریل (۱) : حرارت زیاد و زمان کوتاه (فقط روی غذا برشته می‌ شود و سریع‌ تر عمل میکند) ماهی، مرغ، کیک، پیتزا و همبرگر.
  • گریل (۲) : حرارت کم و زمان زیاد (فقط روی غذا را برشته می‌کند) مانند مثال‌ های بالا با زمانی طولانی‌ تر تا حضور مهمان (زمانی که ما فرصت به اندازه کافی داریم).
  • گریل (۳) : حرارت و زمان در حد هم. فقط زیر غذا را برشته میکند. برای ته دیگ، ته چین، زیر کیک و زیر خمیرها استفاده میشود.

روش تمیز کردن مایکروویو

هر گونه باقی مانده غذا در فر را می توان با تمیز کردن با یک دستمال مرطوب، پاک نمود.  در پخت توسط روش کانوکشن یا ترکیب، کثیف شدن ان بیشتر رخ می دهد. چهارپایه درون فر، صفحه گردان یا سینی روی ان قابل حرکت دادن هستند و می توان ان ها را با دست یا در ماشین ظرفشویی شست. هر گونه سررفتگی غذا را باید فورا تمیز کرد. بهتر این است که بعد از هر بار مصرف مخصوصا به طریق کانوکشن یا ترکیبی ان را تمیز نمود.

همچنین بخوانید  پورت LAN چیست و چه کاربردی در تلویزیون دارد ؟

اسپری های تمیز کردن فر

همچنین می توان از اسپری های تمیز کردن فر استفاده نمود اما باید ان ها را روی دستمال پاشید نه اینکه مستقیما روی سطح فر ریخت زیرا ممکن است به درون حفره ها نفوذ کرده و باعث خرابی قسمت های مختلف ان شوند. همیشه بعد از پاک کردن محوطه ان،‌ با یک دستمال که با اب خالص شسته شده تمام قسمت های ان را کاملا پاک کنید. اگر هر بار پس از مصرف ان را تمیز کنید، نگهداری ان بسیار راحت خواهد بود.

استفاده از سرکه سفید برای تمیز کردن 

برای تمیز کردن مایکروویو و جلوگیری از صرف وقت و تلاش برای سائیدن لکه‌ ها، فقط کافی است که یک چهارم فنجان سرکه و یک فنجان اب را مخلوط کرده، به مدت یک یا دو دقیقه درون مایکروویو قرار دهید و بگذارید تا مخلوط به نقطه جوش برسد. سرکه پاک کردن لکه‌ های غذایی را که داخل مایکروویو چسبیده‌ اند، اسان میکند و شما می‌ توانید با استفاده از یک اسفنج یا تکه‌ ای پارچه نرم لکه‌ ها را از بین ببرید.

قابلیت تمیز کننده خودکار

برخی از مایکروفر ها دارای قابلیت تمیز کننده خودکار هستند. در این محصولات قابلیت خود تمیز کننده حرارتی وجود دارد. با استفاده از این قابلیت بدون کاربرد مواد شوینده یا مواد شیمیایی خاص قادر خواهید بود فضای داخلی ماکروفر را تمیز نمایید.

نکات مهمی که باید در استفاده از مایکروویو رعایت کرد

  • ظروف ارکوپال، سرامیکی و پیرکسی که فاقد لبه های فلزی باشند برای استفاده در مایکروفر مناسب هستند. فقط اندسته از ظروف پلاستیکی که مخصوص مایکروفر ساخته شده اند برای استفاده در مایکروفر مناسبند.
  • درب مایکروفر خوردگی و زنگ زدگی نداشته باشد و به راحتی باز و بسته شده و لولای ان در وضع مناسبی باشد . و همچنین خوردگی و زنگ زدگی در درب و داخل مایکروفر نباید اشکار باشد.
  • وزن ماده ی غذایی نیز تأثیر مهمی در زمان پخت یا گرم کردن دارد. هرچه وزن مواد بیشتر شود، زمان استفاده از دستگاه نیز بیشتر میشود؛ ولی قدرت همیشه ثابت است.
  • برای بیرون اوردن غذا از مایکروفر محتاط باشید چرا که امکان دارد غذای درون ظرف مایکروفر داغ باشد در حالی که ظرف ان سرد است.
  • ظروف و وسایل سنگین را روی دستگاه قرار ندهید.
  • به هیچ عنوان مایعات قابل اشتعال را در ماکروفر قرار ندهید.
  • در مایکروویو از ظروف در بسته استفاده ننمایید.
  • برای پختن غذاهای یخ زده لازم است یخ انها قبل از پخت اب شود.
  • در پخت مایکروفر از مقدارکمتری اب استفاده کنید تا پخت سریعتر انجام شود .
  • به هیچ وجه در حالت مایکروویو دستگاه را خالی از مواد روشن نگذارید تا به موتور ان اسیبی وارد نشود.
  • فقط در حالت کانوکشن میتونید از قالب های فلزی استفاده کنید.
  • در پخت با مایکروویو به نمک کمتری نسبت به پخت عادی نیاز دارید .
  • هیچگاه در مایکروویو روغن را به تنهایی داغ نکنید دمای زیاد روغن باعث اتش گرفتن می شود.
  • اگر خواستید غذا را هم بزنید در دستگاه را باز کنید در این حالت مایکروویو خاموش میشود ولی زمان باقی می ماند برای ادامه پخت، در را ببندید و دکمه START را فشار دهید.
  • از این دستگاه می‌ توان برای اب کردن کره، شکلات و ژلاتین استفاده کرد (زمان باید خیلی کوتاه باشد و به مرحله داغ شدن نرسد).
  • مواد دارای پوسته مانند سوسیس و گوجه فرنگی و سیب زمینی را با جسم نوک تیز قبلا سوراخ کنید بعد داخل دستگاه بگذارید تا نترکند.
  • مایکروویو وسیله‌ ای ایده ال برای نرم کردن نان بیات است. البته بهتر است از قطعات کوچک نان استفاده کرده و بلافاصله ان را مصرف کنید زیرا به محض سرد شدن دوباره سفت می‌ شود.
همچنین بخوانید  ال جی با تراشه هوش مصنوعی در پی هوشمند کردن لوازم خانگی است
برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن